fbpx

3 önálló lakrészes lakóház B.füreden

 • 307.200.000 Ft
Kiemelt Eladó
Balatonfüred, Vadvirág utca 2, Magyarország
Kiemelt Eladó

3 önálló lakrészes lakóház B.füreden

Balatonfüred, Vadvirág utca 2, Magyarország
 • 307.200.000 Ft

Összefoglaló

 • Ház
 • Ingatlan típusa
 • 8
 • Szoba
 • 3
 • Fürdőszoba
 • 395
 • 1468
 • Telekterület m²
 • 2017
 • Építés éve

Leírás

Eladó Balatonfüreden kiváló elhelyezkedéssel 3 önálló lakrészes lakóház
nagy telekkel dupla garázzsal.

Megközelítés
Balatonfüred Balatonarács városrészében, a Péter-hegy irányába felkapaszkodó Lóczy Lajos utca első betorkolló utcájában, a Vadvirág utcában vagyok a 2. számú ház előtt. Hát ide aztán gyalog sem gond feljönni, a 71-es úton a városba beérkezőket fogadó első forgalmi lámpák 1 perc séta sincs. Az út pedig, ahogy mindenfelé Balatonfüreden, kifogástalan állapotban van, autóval sem gond a közlekedés, sem nyáron sem télen.

Környék
Balatonfüred kertvárosias területe ez, a lankásan emelkedő Balatonarács domboldalában. Remek a környék, a város – a nyaralók és turisták által kedvelt és ezért – nyáron zsúfolt negyedétől már elég távol vagyok. Körülöttem lakóházak, nyaralók, csend, nyugalom, biztonság, a 71.-es út zaja már nem hallatszik ide. Ugyanakkor még gyalog sem túl nagy távolság elérni a Tagore sétányt, megmértem: 12 perc alatt le tudok sétálni a Borcsa étteremhez és az Esterházy strandhoz, 14 perc alatt lesétálhatok a Reformkori városrészbe a Gyógy-térre, hogy a Kossuth Lajos forrás gyógyvízét megkóstolhassam vagy beülhessek az Anna Grand szálloda kávézójába, 6 perc alatt pedig elsétálhatok az országos hírű Bergmann cukrászdába. Bevásárolni vagy vonatra, buszra szállni pedig 1 perc séta ide az ALDI és az Arácsi vasútállomás. Az itt élő kisgyermekes családok számára a Kiserdei óvoda kb. 16 perces, a Radnóti Miklós általános iskola pedig 10 perces sétával elérhető.

Szóval közel van minden, amire a kényelmes napi életvitelhez szüksége lehet egy családnak, ugyanakkor a környék a nyugalom, biztonság, kertvárosias báj szépségét sugározza.

Telek
1468 m2 nagyságú a telek. Ez szokatlan, nem az átlagos telekméret itt a Balaton partján, az ekkora méretű telkeket a fürediek dupla teleknek nevezi. Ez az elnevezés itt azért is helytálló, mert a telek két külön helyrajzi számon lévő telek összevonásából alakult ki 1996-ban.

Szinte méterre pontosan téglalap alakú, a Balaton irányába néző, az utcával párhuzamos oldala 28 m, a másik oldala 53 m. Tájolása Dél-Délkelet irányú, szép napsütötte egész nap. Nem nevezhető panorámásnak, de a telek bizonyos pontjairól illetve a tetőtéri lakrészből látszik a Balaton.

Bár a telken van épület, az esetleges jövőbeli bővítés, kiegészítés miatt hasznos tudni a Helyi Építési Szabályzat vonatkozó rendelkezéseit.

Övezeti Jele: Lke31 Kertvárosias lakóterület, Beépítés Módja: Szabadonálló, 550-m2 vagy annál nagyobb telekméret esetén legfeljebb 2 fő rendeltetési egység és 1 melléképület helyezhető el.

Legnagyobb beépítettsége: 20%, Építmények legnagyobb építmény-magassága: 4,5 m, Minimális zöldfelületi aránya: 60 %

Közművek
Víz, csatorna, villany, gáz bevezetve.

Ház
A ház a rendszerváltás – magyar és német – éveit követően 2001-ben épült, a földszinti részét étteremnek, a tetőtéri részét pedig maga és családja számára lakásnak építtette és használta első tulajdonosa. Az étterem néhány év működés után bezárt, területe cégek számára irodának, raktárnak volt hasznosítva.

2016-ban tulajdonos váltás történt, új tulajdonosa az épület földszinti részét 2 önállóan használható lakássá alakíttatta illetve az épületet felújította. Ekkor történt a tetőszerkezet részleges felújítása, a 3 rétegű hőszigetelt műanyag nyílászárok beépítése, új hőtechnikai rendszer – padlófűtés gázkazánnal – új elektromos, víz és csatorna hálózat kiépítése, szobák és fürdőszobák építése. Az épület kívülről polisztirol hőszigetelő burkolatot kapott és elkészült egy kettő férőhelyes gépkocsi garázs. A 2020-ban beépített 3 db hűtő/fűtő klíma a ház jó lakhatóságát, kényelmét, élhetőségét tovább fokozza.

A 3., azaz a tetőtéri lakrész felújítása még nem történt meg, amennyiben az új tulajdonosnak szüksége van rá a felújítása már az ő feladata lesz.

Összefoglalva elmondhatom, hogy ez egy jó ház kitűnő helyen, jó életminőséget nyújtva lakóinak és további lehetőségek tartalmazva.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Lakóháznak
Bár tudom, hogy mai korunkban már nem divat, hogy több generáció éljen együtt, mégis bizonyára vannak családok, akik számára éppen ez lehet az ideális helyzet. Annak, ha kettő, esetleg három generáció él együtt számos kétségbevonhatatlan előnye van, a probléma akkor szokott jelentkezni, ha a generációknak nincs meg a saját privát terük. Ez a ház ezt a problémát orvosolja. A három lakórész külön bejáratú, az önálló életvitelhez szükséges dolgokkal felszerelt. Mindenkinek megvan a privát élettere, ugyanakkor bőven van hely ahhoz is, hogy együtt legyenek.
Hasonlóan előnyös lehet a ház népes család elhelyezése esetén, a nagyobb gyerekek számára bizonyosan vonzó lehet, hogy az önálló lakrészekben a szülőktől kicsit függetlenebb életet élhetnek, ugyanakkor a szülők számára a szükséges kontroll adott.

2. Kiadásra
A Balaton, az északi part, Balatonfüred már nem csak a szezonban, hanem azon túl is nagyon vonzó a turisták, nyaralók számára. Keresettek a jó helyen található panziók, vendégházak. Egy vagy több lakórész kiadásával a ház komolyabb bevételt hozhat a tulajdonosa számára.

3. Befektetésnek
Mai bizonytalan világunkban, a koronavírus járvány, a háború, az energia válság és a magas infláció által keltett aggodalmak miatt sokak fejében megfogalmazódik a gondolat: “Hol lehet biztonságban a pénzem?” A válasz lehet: pl. ingatlanban. Pl. egy balatoni ingatlanban.

Összefoglalva elmondhatom, hogy ez egy jó ház kitűnő helyen, jó életminőséget nyújtva lakóinak és további lehetőségek tartalmazva.

Miért mondom, mire alapozom ezt? Nem csak a fent leírtakra.

Abban a különleges helyzetben vagyok, hogy mint ingatlanközvetítő, most éppen azt a házat fogom eladni amiben laktam, éltem az elmúlt 7 évben.

Ott voltam, amikor megvettük a házat, ott voltam, amikor a kőművesekkel január 2.-án elkezdtük az átalakítását, ott voltam mikor elkezdték a bontást, aggodalommal figyeltem a rombolást, és bár tudtam, hogy egy új megteremtéséhez el kell engednünk a régit, mégis kétségek gyötörtek. Ott voltam, mikor megterveztük az újat, számtalanszor újraterveztem és ellenőriztem azt, nehogy tévedjek, mert az számomra megengedhetetlen. Hónapokon keresztül ott voltam és tettem, amire csak képes voltam. Aztán kezdtek megvalósulni az elképzeléseink, körvonalazódott a cél, és lassan minden a helyére került, összeállt.

Apránként megérkeztek a bútorok és eljött a nap, amikor először aludhattam ott. Aztán ott voltam, mikor megterveztük a kertet, ültettük el a bokrokat, fákat, öntöztem őket esténként, hogy megerősödjenek. Ott voltam, mikor leesett az első hó és betakarta a kertünket, mikor egy tavaszi estén egy kis sünivel találkoztam a teraszon, mikor az augusztusi éjszakákon vártuk a kertben a hulló csillagokat és mikor egy nap egy kóbor cica megjelent nálunk és aztán itt otthonra talált. Igen, ott voltam az elmúlt hét évben, ott töltött napjaimat, életemet szebbé tette ez a ház ez a hely, ez a környezet.

Ott voltam. Hálás vagyok érte, hogy ott lehettem.

Kedves potenciális Vevő!
Ez egy remek és ritka lehetőség!

Ne habozzon, hívjon!

Részletek

Frissítve szeptember 24, 2023 at 7:42 du.
 • Ár: 307.200.000 Ft
 • Lakóterület: 395 m²
 • Telekterület: 1468 m²
 • Szoba: 8
 • Fürdőszoba: 3
 • Garázs alapterülete: 36
 • Építés éve: 2017
 • Ingatlan típusa: Ház
 • Ingatlan státusza: Eladó
 • Cím Vadvirág utca 2.
 • Város Balatonfüred
 • Irányítószám 8230

Alaprajzok

image

Szint leírása:

Video

Megtekintés kérése

Ön adatai

Amennyiben azt nem jelezzük másként, a feltüntetett vételár - a beépített bútorok kivételével - az ingatlanban található berendezések és bútorok vételárát nem tartalmazza!
Az ingatlan adatait az Eladó-tól kaptuk, azok helyességét nem áll módunkban ellenőrizni!

Ingatlanok Összehasonlítása

Összehasonlítás
Táborita József
 • Táborita József
error: A tartalom szerzői jogi védett!