5 percre az autópályától ház/telek Akarattyán

 • 123.120.000 Ft
Szent István utca 78., Balatonakarattya, Veszprém vármegye
Eladó

5 percre az autópályától ház/telek Akarattyán

Szent István utca 78., Balatonakarattya, Veszprém vármegye
 • 123.120.000 Ft

Összefoglaló

 • Telek - belterületi
 • Ingatlan típusa
 • 3
 • Szoba
 • 1
 • Fürdőszoba
 • 100
 • 2736
 • Telekterület m²

Leírás

5 percre az autópályától eladó stílusos balatoni villa vagy 4 lakóház építésére alkalmas telek
a főút mentén, Akarattyán

Ha egy szakmában már pár évet eltöltöttünk, elmondhatjuk, hogy kezdünk eligazodni benne. Kezdjük megismerni hogyan és miként működik. Kezdjük látni, értjük már, hogy mi az ami működik és mi az ami nem.  

Így van ez az ingatlanos szakmában is. Pár év kitartó munka után kezdünk itt eligazodni, nem találgatunk és nem feltételezünk, hanem tudjuk, hogy mi az ami jó és mi az ami nem. 

Erről az ingatlanról a tulajdonostól kapott adatok alapján azonnal tudtam, hogy jó ingatlan lesz. Ki sem kellett mennem, látnom sem kellett a helyszínen, hogy tudjam. Amikor aztán a helyszínen is megismerhettem csak megerősödött bennem: ez egy remek ingatlan, kitűnő lehetőségekkel.

Megközelítés
Balatonakarattya, Szent István utca 78. A terület közvetlenül a 71-es főút mentén helyezkedik el, ide aztán tényleg nem gond megérkezni.
5 perc az autópálya. 5 perc az autópálya. 5 perc az autópálya. Ezt nem lehet elégszer leírni, micsoda kényelmes dolog.
Aki Budapest felől érkezve családjával a hét nyűgjeit, terheit, stresszét szeretne kipihenni, az lejön az autópályáról és már meg is érkezett a Balatonra. Hazafelé hasonlóan kényelmes helyzetben van. Autóba ülve észre sem veszi és máris az autópályán vezet. Ha úgy tetszik – és ez ma már egyáltalán nem irreális – innen akár már be is járhat Budapestre dolgozni.

Környék
Üdülőövezetben vagyok, itt minden a kikapcsolódásról, pihenésről, nyaralásról szól. Szépen felújított vagy újonnan épülő nyaraló nyaralók várják itt tulajdonosaikat a nyárra, de azért vannak olyanok is, akik télen is lakják itt a házukat. Akarattya állandó lakcímmel bejelentett lakosainak száma napjainkban 1000 főre tehető.
Itt az első számú és legnagyobb vonzerő a Balaton. Akarattya kb. 3 km-es partszakasszal rendelkezik, ahol számos strand található. Balatonvilágos irányából indulva az első a Balatonakarattya szabad strand, közvetlen mellette pedig a Gumirádli strand, Kenese irányába sétálva pár 100 méter után elérkezem a Bercsényi Strandra. Az Il Mercato Ristorante e Gelateria vonalában a parton található a Lidó Strand gyönyörű partszakasszal. További párszáz méter után a Bezerédi Strandra érkezem. Akarattya utólsó strandja az Alsóréti szabadstrand.
A következő strand a partszakaszon a Vak Bottyán Strand már Keneséhez tartozik, közel 300 méter hosszú partszakaszával Balatonkenese legnagyobb strandja. Ide már inkább kerékpárral vagy rollerrel érdemes Akarattyáról jönni.
Azt hiszem ez elég bő választék ahhoz, hogy mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb strandot.
Persze a strandolás közben megéhezik az ember. Akik mást keresnek, mint amit a strandok büféi kínálnak, azok számára van jó-néhány vendéglő, étterem a parton vagy a közelében. Ezek közül kiemelném a Il Mercato Ristorante e Gelateria éttermet és a kávé szerelmeseinek a The Rusty Coffee – Boxot.
Balatonakarattya XIX. század óta Balatonkeneséhez tartozott, de a A 2014-es évi önkormányzati választás napjával önálló községgé alakult saját önkormányzattal. Kenesével való kapcsolata azonban ezzel nem szűnt meg, hiszen szinte egybe van épülve a két település. Tekintve, hogy Kenese lakósainak száma majd háromszorosa az Akarattyainak, ezért Kenese infrastruktúrában, ellátottságban előrébb jár. Miután a két település szinte egybe van olvadva, az Akarattyaiak számára kéznyújtásra van az is, amit Kenese kínál bevásárlás, beszerzés, ellátottság terén.

Telek
2736 m2 a telek. Ez már egy jelentős telekméret itt a Balaton partján. 73x75x105 m-es háromszög az alakja, a 105 m-es oldala a 71-es út mentén húzódik. Tájolása délnyugati, szép napsütötte. A 71-es út felé lejtős, ezért az út túloldalán lévő épületek nem takarják el a panorámát a tóra.

Nézzük, mire ad lehetőséget a beépíthetőségi szabályok alapján.

Övezeti Jele: Üh1, Beépítés Módja: Szabadonálló

Legnagyobb beépítettsége: 15%

Építmények legnagyobb építmény-magassága m: 4,5 , minimális zöldfelületi aránya: 65 %

Elhelyezhető: 2 db kétegységes lakóépület

Beépíthetőség: A szabályozási terv szerint a legkisebb kialakítható telekméret 1440 m2, a beépíthetőségi pecsét 15%. A HÉSZ 35.§ (8) alapján a beépíthetőség az alábbi képlettel számítható ki:

1440 + 720 = 2160 m2 * 15% = 324 m2, míg a maradék 576 m2-re 576 * 7,5% = 43,2 m2

Tehát az összes Beépíthetőség: 324 + 43,20 = 367 m2.
4 lakóegység esetén 91 m2 lakóegységenkénti alapterület, melyet kiegészíthet a tetőtéri beépítés.

Ez egy nagyszerű lehetőség!

A telken tehát kényelemesen elfér 1 vagy 2 épület, épületenként 1 vagy 2 lakóegységgel. Marad még terület medencét és kerti sütögetőt építeni, gépkocsi beállók kialakítására és a környezet megszépítéséhez bokrok és fák ültetésére, kis zöld gyep telepítésére.

Közművek
Víz, villany, csatorna bevezetve, gáz az utcában.

Ház
A telken az 1950-es években egy stílusos balatoni nyaraló épült. Építése idején, a maga korában bizonyosan a legjobb, legelegánsabb balatoni nyaralók közt tartották számon. Az egy szinten kb. 100 m2-es lakóterületen 3 szobát, fürdőszobát és konyhát alakítottak ki egykori tulajdonosai, a tetőtérben egy kis helyiségből pedig a szép panorámában gyönyörködhettek.

Az idő azonban ezen az épületen sem múlt el nyomtalanul. Ma már rossz állapotban van, de szakértő vélemények szerint felújítható és újra régi pompájában ragyoghat.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. 2 db kétegységes lakóház építésére építési teleknek
A terület elhelyezkedése, mérete, tájolása és egyéb szempontjai figyelembe vételével erre a célra kiválóan alkalmas. Itt otthon épülhet néhány család számára, akiknek itt élve életüket a Balaton élményekben szebbé, gazdagabbá teheti, de ha Budapestre kell menniük, 5 perc alatt az autópályán teremhetnek.

2. Lakóháznak
A jelenlegi épület felújítása esetén egy szép, patinás lakóház és hatalmas telek különleges életteret teremthet meg új tulajdonosának.

3. Befektetésnek
Mai bizonytalan világunkban, a koronavírus járvány, a háború, az energia válság és a magas infláció által keltett aggodalmak miatt sokak fejében megfogalmazódik a gondolat: “Hol lehet biztonságban a pénzem?” A válasz lehet: pl. ingatlanban. Pl. egy balatoni ingatlanban.

Kedves potenciális Vevő!
Ha bármelyik a fentiek közül az Ön célja,
akkor azt itt meg tudja valósítani.
Ez egy rendkívüli és ritka lehetőség!

Ne habozzon, hívjon!

Részletek

Frissítve szeptember 26, 2023 at 9:17 de.
 • Ár: 123.120.000 Ft
 • Lakóterület: 100 m²
 • Telekterület: 2736 m²
 • Szoba: 3
 • Fürdőszoba: 1
 • Ingatlan típusa: Telek - belterületi
 • Ingatlan státusza: Eladó
 • Cím Szent István utca 78
 • Város Balatonakarattya
 • Irányítószám 8172

Megtekintés kérése

Ön adatai

Amennyiben azt nem jelezzük másként, a feltüntetett vételár - a beépített bútorok kivételével - az ingatlanban található berendezések és bútorok vételárát nem tartalmazza!
Az ingatlan adatait az Eladó-tól kaptuk, azok helyességét nem áll módunkban ellenőrizni!

Ingatlanok Összehasonlítása

Összehasonlítás
Táborita József
 • Táborita József
error: A tartalom szerzői jogi védett!