Ingatlanok Összehasonlítása

Balatoni Panorámás, Tájjellegű Ház Vászolyon

Vászoly, 8245 Magyarország
97.900.000 Ft

Leírás

Eladó Balatoni Panorámás, 5 Szoba 2 Fürdőszobás Tájjellegű Ház Vászolyon

 

Szeretem az állatokat. Különösen a kutyákat. Gyerekkoromban volt kutyánk. Tudom milyen az, amikor hazaérek és fogad, tudom milyen az, amikor elmegyek és jönne velem de érzi, most nem lehet, tudom milyen az, amikor leakasztom a pórázt és készülünk sétálni. Tudom milyen az, amikor reggel ébreszt, tudom milyen az, amikor rossz a kedvem és próbál vigasztalni.  Tudom milyen nagyszerű dolog a kutya szeretetét, hűségét, önzetlen barátságát elnyerni.

Most, ennél a háznál újra élem a rég elfeledett érzést: kutyás embernek lenni. Még órákig dobálhatnám a megbízónk kutyájának az ágakat, kifogyhatatlan energiával és lelkesedéssel fut, hozza vissza és kérlelőn nézve várja, dobjam neki újra. Szép itt. Hálás vagyok, hogy itt lehetek.

Megközelítés

Bár külterületen vagyok, nem volt gond idáig eljutni, szinte végig aszfaltozott országúton jöttem. Az utolsó, talán 100 méter murvás út volt, de még így is jól járható, pedig eső után vagyunk. Balatonfüredtől 15 km-t tettem meg idáig, észre sem vettem a 10 perces utat, gyönyörködtem a februári tavaszban ébredő Balatonban.

Környék

A Balaton-felvidéken, a Balaton-felvidék nemzeti parkban vagyok. A legenda szerint talán éppen Vazul, Ápád házi herceg birtokán. Szép táj, szép hely. Bár február közepe van és a természet még éppen csak most ébredezik  – hóvirágot láttam megbújni az avarban – mégis már most is látom, érzékelem a táj különleges szépségét. Körülöttem szőlőbirtokok, borospincék, présházak, előttem pedig a Balaton, tükröződik rajta a ragyogó nap. A távolban a Tihanyi apátság tornyai. A béke és nyugalom helye ez itt. Micsoda pompa lesz itt majd, amikor a fák, a bokrok levelei kihajtanak zöldbe borítva a tájat, a virágaik kinyílnak!

Telek

Nagyszerű szabású a telek, 3000 négyzetméter, ez már komolyabb méret. Szerencsére nem kötelező a szőlőt művelni rajta, nagy könnyebbség. Néhány, gondozást kevéssé igénylő fa adja évről évre gyümölcsét, a terület nagy része pedig gyep. Viszonylag kis munkával rendszeresen karban tartva szemet gyönyörködtető kert lehet. Tájolása délkeleti irányú, szinte tálcán kínálja a balatoni panorámát.

Közművek

Meglepő módon – hiszen külterületen vagyok – a víz és villany kiépítése mellet a vezetékes gáz is itt van.

Ház

A ház 10 éve épült. Kitűnő a tervezése és megvalósítása, a környező épületek “rokonaként” tökéletesen illeszkedik a tájba. Nem kirívó, nem akar kitűnni, szinte szerény a megjelenésében, mégis első pillantásra látszik, hogy markáns példája az általa képviselt építészeti stílusnak. Nem kérdés, hogy az itt élők számára biztonságos és kényelmes fedelet ad.

Belépve elismerésem tovább fokozódik. Az épület a belső kialakításában, berendezésében, bútoraiban, a használati tárgyaiban és díszítő elemeiben is kitűnő ízléssel törekszik megőrizni a magyar falusi életmód értékes hagyományait. A múltbéli élet értékeit pedig sikeresen ötvözi a korunk technikája által nyújtott kényelemmel. A múlt és jelen harmonikusan találkozik itt és egy jól lakható, jól élhető hangulatos életteret valósít meg.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Lakóháznak
Az épület tökéletesen alkalmas lakóháznak. Jelenlegi tulajdonosa is évek óta itt lakik. Télen, nyáron. Ha Ön egyedülálló vagy idősebb párjával szeretne élni itt, vagy alkotó művész és szeretne elvonulni, szintén kiváló a hely. A 4 hálószoba pedig lehetővé teszi a látogatóba érkező rokonai, családtagjai, vendégei elhelyezését is.

2. Nyaralónak
Hétvégéket, hosszú hétvégéket is itt tudja tölteni, az autópályáról viszonylag gyorsan ide érhet. A nyári hónapokat pedig, ahogy szabad ideje engedi, családjával itt töltheti. A 4 hálószoba lehetővé teszi népesebb családja elhelyezését is.

3. Luxus Vendégháznak
Ha üzleti célokból szeretne vásárolni a ház – elrendezésének és elhelyezkedésének köszönhetően – nagyszerű lehetőség luxus vagy boutique vendégház üzemeltetésére.  Egyre növekvő a külföldi de a magyar igény is az ilyen színvonalú nyaralási lehetőségre. Bizonyosan jó hozammal kecsegtető befektetés.

Kedves potenciális Vevő! Ha bármelyik Ön lehetősége, Ne habozzon, hívjon!

Kód: vaskuty

Vászoly története: Vászoly helyén kő- és bronzkori ásatási leletek szerint már ősidőktől éltek emberek. Római kori lakóházak, sírok és pénzérmék nyomai szerint a 4. századig biztosan lakták a völgyet. A falu az Árpád-korban is lakott volt, erre utal a faluban található templomrom. Első írásos említése 1082-ből való, ekkor egy oklevél a veszprémi egyház birtokai felsorolásakor említi. 1230-ban említi egy oklevél a falu templomát, mely ma már csak romjaiban látható. Szintén oklevelekből tudhatjuk, hogy az itt élők szőlőműveléssel foglalkoztak. A török hódoltság idején, akárcsak a környék, Vászoly is elnéptelenedett. Csak 1689-ben telepítették újra a falut és környékét. Új telepesei, akik mind környékbeli magyarok, ismét szőlőműveléssel foglalkoztak. 1711-től volt a falunak helyben lakó tanítója. Az 1800-as évek elejére a falu népessége meghaladta a 700 főt.

 • Város: Vászoly
 • Megye: Veszpém Megye
 • Irányítószám: 8245
 • Ország: Magyarország

Részletek

Frissítve április 12, 2020 - 4:23 du.

 • Ingatlan kód: vaskuty
 • Ár: 97.900.000 Ft
 • Lakóterület: 124 m²
 • Telek terület: 3000 m²
 • Szoba: 5
 • Fürdőszoba: 2
 • Építés/Felújítás Éve: 2010
 • Ingatlan Típus: Nyaraló
 • Ingatlan Státusz: Eladó

Szintenkénti leírás és alaprajz (ha kaptunk)

Földszint

 • Lakóterület: 71
 • Szoba: 2
 • Fürdőszoba: 1
Floor Plan

Nappali + Konyha + Étkező, Hálószoba, Fürdőszoba, Tároló, Tornác, Előterasz

Tetőtér

 • Lakóterület: 46
 • Szoba: 3
 • Fürdőszoba: 1
Floor Plan

Hálószoba, Hálószoba, Hálószoba, Fürdőszoba, Közlekedő

Pinceszint

 • Lakóterület: 18
Floor Plan

Előtér, Lépcső, Borospince

Megtekintési Időpont Kérése

Az Ön Adatai

Nincs Értékelés ( 0 ennyiből 5 )