Ingatlanok Összehasonlítása

Ház Botanikus Kerttel, Alsóörsön

Alsóörs, 8226 Magyarország
95.000.000 Ft

Leírás

Eladó 4 szoba 2 fürdőszobás ház Alsóörsön, “Botanikus” kerttel

Mindig is városi embernek tartottam magam. Városban születtem, teltek gyerekkorom napjai, kezdtem felnőttként az életem, és töltöttem azt el. Különösen a nagyvárosok vonzottak, így Budapest. Sok minden ok között talán azért is, mert itt lehetőségem volt megismerni, látni, néha megcsodálni szép épületeket, remek építészeti alkotásokat.

 

Ugyanakkor még ma is eszembe jutnak a gyerekkori kirándulásaim szüleimmel, testvéreimmel a Vaskapuba, Visegrádra, a környékbeli erdőkbe. Felejthetetlen emlékek. Nem szakadtam el teljesen a természettől és ez így van most is. Balatonfüredi lévén gyakran járhatom a Balaton part, a Balaton-felvidék és a Káli medence gyönyörű tájait. Hálás vagyok érte.

 

Itt, ennél a háznál kettős az örömöm. A nádtetős ház számomra már önmagában is különlegesség, őrzi szép magyar hagyományainkat, remek építészeti alkotása a vidék világának. Mindig öröm számomra ilyen épülettel találkozni. Ami azonban minden képzeletemet felülmúlja, az a kert. Ez a kert egy igazi kuriózum, nem láttam még hozzá hasonlót sem. Telis-tele különleges és hazánkban ritka fákkal, bokrokkal, virágokkal. Ez valóban egy igazi botanikus kert.

Megközelítés

Alsóörs belterületén vagyok, nem volt gond idáig eljutni, végig aszfaltozott országúton jöttem. Balatonfüredtől 8 km-t tettem meg idáig, észre sem vettem a 10 perces utat, gyönyörködtem a Balaton megunhatatlan látványában.

Környék

Nagyszerű helyen van ez a ház. Sok okból. Elég távol vagyok a parttól, a nyaralók zsivaja ide már bizonyosan nem hallatszik, de ugyanakkor még elég közel ahhoz, amiért mindenki ideutazik – hétvégékre, pár napra, egy-két hétre vagy akár itt telepszik le – a Balaton. 10 perc sétára van a strand, az Aqua Fun Park,  a Kikötő, a Túravitorlás Sportklub. Percek alatt elérhető a Kemencés Büfé, a Balaton büfé, a Kis Piros Étterem, a János Pince Udvarház, a Vitorlás Pizzéria, az Alsóörs Marina Étterem, a Carpaccio Étterem, ezt kipróbáltuk, különösen ajánlom. A közelben van a Posta, a Művelődési ház, a Gyógyszertár, az élelmiszer bolt. Egyszóval minden, amire hétvégére, nyaraláshoz, vagy a tartós itt éléshez szükséges, könnyen és gyorsan elérhető.

Telek

773 m2, itt a Balaton-parton átlagos méretnek nevezhető. Kényelmesen elfér rajta a ház és még bőven van hely a “Botanikus” kertnek. Tájolása enyhén délkeleti. Szép napsütötte egész nap, jól érezhetik itt magukat a növények és közöttük az itt élők egyaránt.

A kert egy igazi különlegesség, mintha egy másik világba lépnék be. Jól átgondolt, szépen megtervezett és megépített, itt minden növénynek megvan a helye és a szerepe. A kis kerti utak és a csörgedező (mesterséges) patakocska teszik különlegesen varázslatossá. Ahogy bejárom és fényképezem, megérzem a hangulatát. Távoli világok, népek, kultúrák növényei hozzák el ide a természetet sokszínű arcát. Micsoda szépség!

Közművek

Víz, villany, gáz és csatorna és közvilágítás itt van.

Ház

A ház 20 éve épült. A kettő szinten megvalósított 4 szoba 2 fürdőszobával számos élethelyzetre ad otthont tulajdonosának. Remek állapotban van, szinte azonnal költözhető. Az építészeti kialakításhoz jól illik a berendezése. Jól lakható, jól élhető hangulatos élettér valósult itt meg. A lakóteret a földszinten egy tágas terasz, az emeleten pedig egy erkély – ahonnan a Balaton is látható – egészíti ki.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Lakóháznak
Az épület lakóház. Jelenlegi tulajdonosai is itt laknak. Télen, nyáron. Ha Ön egyedülálló vagy idősebb párjával szeretne élni itt, vagy alkotó művész és szeretne elvonulni, szintén kiváló a hely. A 3 hálószoba pedig lehetővé teszi a látogatóba érkező rokonai, családtagjai, vendégei elhelyezését is.

2. Nyaralónak
Hétvégéket, hosszú hétvégéket is itt tudja tölteni, az autópályáról viszonylag gyorsan ide érhet. A nyári hónapokat pedig, ahogy szabad ideje engedi, családjával itt töltheti. A 3 hálószoba lehetővé teszi népesebb családja elhelyezését is.

3. Luxus Vendégháznak
Ha üzleti célokból szeretne vásárolni, a ház – elrendezésének és elhelyezkedésének köszönhetően – nagyszerű lehetőség luxus vagy boutique vendégház üzemeltetésére.  Egyre növekvő a külföldi, de a magyar igény is az ilyen színvonalú nyaralási lehetőségre. Bizonyosan jó hozammal kecsegtető befektetés.

Kedves potenciális Vevő! Ha bármelyik Ön lehetősége, Ne habozzon, hívjon!

Kód: botals

További Alsóörsi ingatlanaink megtekintéséhez kattintson ide!

Alsóörs Veszprém megyei község a megye Balatonfüredi járásában, a Balaton keleti medencéjének északi partján. Szomszédos települései BalatonalmádiLovasPaloznak és Felsőörs. Szőlővel beültetett lankáin kezdődik a csopaki borvidék. A település eredetileg Szent István király korától az 1950-es megyerendezésig Zala vármegyéhez tartozott.

 

 • Utca: Vadrózsa u. 11
 • Város: Alsóörs
 • Megye: Veszpém Megye
 • Irányítószám: 8226
 • Ország: Magyarország

Részletek

Frissítve május 1, 2020 - 6:43 du.

 • Ingatlan kód: botals
 • Ár: 95.000.000 Ft
 • Lakóterület: 156 m²
 • Telek terület: 773 m²
 • Szoba: 4
 • Fürdőszoba: 2
 • Garázs: 1
 • Garázs mérete: 1
 • Építés/Felújítás Éve: 1999
 • Ingatlan Típus: Családi ház, Társasház, Sorház
 • Ingatlan Státusz: Eladó

Szintenkénti leírás és alaprajz (ha kaptunk)

Földszint

 • Lakóterület: 101
 • Szoba: 1
 • Fürdőszoba: 1
Floor Plan

Fedett belépő, Szélfogó, Közlekedő, Étkező, Nappali, Konyha, Kamra, Fürdőszoba, Terasz

Tetőtér

 • Lakóterület: 55
 • Szoba: 3
 • Fürdőszoba: 1
Floor Plan

Hálószoba, Hálószoba, Hálószoba, Fürdőszoba, Közlekedő, Erkély

Pinceszint

 • Lakóterület: 57
Floor Plan

Garázs, Tárló+Kazán

Megtekintési Időpont Kérése

Az Ön Adatai

Nincs Értékelés ( 0 ennyiből 5 )