Ingatlanok Összehasonlítása

Ház luxuskivitelben 💎, Siófokon

Siófok, Devecseri Gábor u., 8600 Magyarország
195.000.000 Ft

Leírás

Mikor megismertem a házat, azonnal tudtam, hogy hogyan fogom elnevezni. “Ház Luxuskivitelben” . Igen. Ez az. És ez a cím nyomban felelevenítette egyik régi kedvenc regényem az “Álom luxuskivitelben” emlékét (az eredeti cím: Breakfast at Tiffany’s, azaz Reggeli Tiffanynál). Aztán annak a filmes megvalósítását a szelíd, kislányos, ám minden mozdulatában előkelő származását idéző stílusú, végtelenül tehetséges és szép Audry Hepburn-nel.

 

Eladó 5 szoba 2 fürdőszobás, medencés, szaunás luxusház Siófokon

Megközelítés

Ez a ház remek helyen van. Kitűnő a hely megválasztása. Az M7-es autópályáról letérve 2 perc alatt megérkezem. Nem kell hosszasan még az országúton félórát, órát megtennem a nagy nyári forgalomban, nem kell a városba beérve még jó darabig – ugye a megengedett 50 km/órás sebességgel – döcögnöm, nem kell a lámpáknál, dugókban vesztegetnem az időmet. Mindez nincs. Nagyon, nagyon értékelendő. Ha pedig Ön, mint leendő tulajdonos éppen Budapestről érkezik, számíthat rá, hogy az idejét nem vesztegeti a közlekedés.

Környék

Siófok kertvárosi övezetében vagyok. Szép, gondozott házak, udvarok, kertek előtt haladok el, míg ideérek. Nyugodt, biztonságot sugárzó a környék, a nyaralók, turisták, a siófoki fergeteges nyári bulik helyszínei távol vannak innét, talán a hangjuk sem hallatszik már ide.

Távol vagyok és mégis közel, ugyanis ha úgy teszik, még akár gyalog is pár perc alatt elérhetem az Aldi-t, a Tesco-t a KFC-t, és a másik irányban is csak néhány perc távolságra van a McDonad’s, a siófoki Kórház és Rendelőintézet, Patika, szóval minden, ami a hétköznapokban szükséges. Ha sétálni van kedvem, a – számomra Siófok várost szimbolizáló – Víztornyot 15 perc alatt elérhetem, és onnét már csak egy ugrás a Hajóállomás. Mindez kerékpárral pár perc.

Telek

A telek nem nagy és nem is kicsi. Mindennek és mindenkinek van itt elég hely. A kert a szépen megtervezett és kialakított, az utóbbi években egyre gyakoribb nagy nyári forróságot és szárazságot is jól tűrő, öntözést alig kívánó növényekkel beültetve – pl. japán boróka, különböző fű- és nádfélék, kaukázusi jegenyefenyő – azonnal jó hangulatot teremt, az otthonosság érzését kelti az érkező számára. A növényzet gondozást alig igényel, a füvesített területek pedig műfűvel borítottak, itt kertésznek nemigen lesz munkája. A sajátos hangulatot fokozzák a Baliról származó kővázák és a lávakőből faragott Buddha szobor.

Közművek

Természetesen minden közmű adott és bevezetve.

Ház

Ezt a házat tulajdonosai saját maguknak építették, akkor meg sem fordult a fejükben, hogy valaha is eladják.

Az épületet Poór Péter Ybl díjas tervező, Balatonboglár főépítésze tervezte, a tetőszerkezetet és ácsolatot Az év tetője” pályázatot nyert ácsmester, Katona Szabolcs készítette.

A fűtés-hűtés rendszer geotermikus, a téli fűtés és nyári hűtés szabályozása teljesen automatikus. A kellemes komfort érzetet a falban, padlóban és mennyezetben elhelyezett felület fűtés és hűtés biztosítja. Itt télen nem fog fázni, nyáron nem lesz melege.

Berendezés, bútorok: szinte valamennyi bútor egyedileg gyártott, nem megvásárolható. Az indiai szőnyegek, a bőrborítású bútorok, az erőteljes színek alkalmazása mind-mind luxus kategóriás termékek minőségéről, igényességéről vallanak. A rendkívüli ízléssel és a Feng-Shui útmutatásai betartásával kialakított lakóterek meghitt, otthonos hangulatot teremtenek, megfogják az ide érkezőt és nem is akarják elengedni.

A háztartási gépek magas energiaosztályúak, megbízható márkájúak, így nem szorulnak majd gyakori javításra, cserére fogyasztásuk pedig alacsony. Az energiatakarékos LED izzók és a speciális világító testek – pl. Swarowski – is költséghatékony üzemeltetést tesznek lehetővé.

A wellness részen található a sófallal és exkluzív megvilágítással ellátott 6 személyes szauna, belső audióval, mp3-as lejátszóval felszerelve. Előtte egy ikerzuhany és egy önálló WC található. Egy ajtón keresztül közvetlenül kijuthatok a kertbe és a forró nyári napok bizonyosan kedvenc helyszínéhez, a kerti medencéhez.

A medence vasbeton szerkezetű, feszített víztükrű, spanyol üvegmozaikkal és egyedi tengeri-csillag mintázattal burkolva. A fedése sínen eltolható, kézzel mozgatható. Mérete 8 m * 3,8 m, 1,35 m vízmélységgel, tehát nincs úszás kényszer. Azonban, ha kedve tarja, a medencébe beépített ellenáramoltató úszógép lehetővé teszi, hogy akár órákig is úszhasson. A kerti zuhany hideg-meleg vizes.

A filmben Audry Hepburn a következőket mondja:

“Nem akarok kisajátítani semmit, amíg olyan lakást nem találok, ami illik hozzám. Nem tudom hol lesz majd, de azt tudom, hogy milyen. Mint a Tiffany. Tiffany, az ékszerész. Egyszerűen imádom azt az üzletet. Imádom, mert csendes és elegáns hely, ott nem történhet az emberrel semmi baj. Ha egyszer olyan lakást találhatnék, ahol úgy érezhetném magam, mint Tiffany-nál, bebútoroznám és a cicát is elkeresztelném.”

Ez a ház éppen olyan, mint amilyet Audrey Hepburn keres a filmben. Csendes és elegáns, és itt nem történhet az emberrel semmi baj. Itt úgy érezheti magát, mint a Tiffanynál.

Ha ilyen házat keres, ne keressen tovább! Hívjon!

Figyelem: A vételár a teljes berendezést is tartalmazza, ide még egy kanalat sem kell hoznia, amikor beköltözik.

Tiffany & Co.: a Luxus és a Makulátlan Elegancia Szimbóluma
 

Az Álom luxuskivitelben 1961-ben bemutatott színes, amerikai romantikus filmvígjáték. Blake Edwards alkotása Truman Capote 1958-ban megjelent kisregénye alapján készült, amely magyar nyelven is olvasható. A forgatás 1960. október 9-én kezdődött, és bő két hónappal később, december 21-én ért véget. Wikipédia

 
 
 
 • Város: Siófok
 • Megye: Somogy megye
 • Irányítószám: 8600
 • Ország: Magyarország

Részletek

Frissítve március 11, 2020 - 3:30 du.

 • Ingatlan kód: siohalukiv
 • Ár: 195.000.000 Ft
 • Lakóterület: 271 m²
 • Telek terület: 615 m²
 • Szoba: 5
 • Fürdőszoba: 2
 • Garázs: 1
 • Garázs mérete: 2
 • Építés/Felújítás Éve: 2014
 • Ingatlan Típus: Családi ház, Társasház, Sorház
 • Ingatlan Státusz: Eladó

Szintenkénti leírás és alaprajz (ha kaptunk)

Földszint

 • Lakóterület: 165
 • Szoba: 2
 • Fürdőszoba: 1
Floor Plan

Előtér, Nappali, Étkező, Konyha, Kamra, Hálószoba, Fürdőszoba, Fedett terasz, dupla Garázs

Emelet

 • Lakóterület: 63
 • Szoba: 3
 • Fürdőszoba: 1
Floor Plan

Közlekedő, Hálószoba 3 db, Fürdőszoba, Terasz

Pinceszint

 • Lakóterület: 87
Floor Plan

Közlekedő, Kondiszoba, Szauna, Háztartási helyiség, Tároló

Videó

Megtekintési Időpont Kérése

Az Ön Adatai

Nincs Értékelés ( 0 ennyiből 5 )