Ingatlanok Összehasonlítása

Nádtetős, Boltíves Parasztház Csopakon

Csopak, Paloznaki u. 21, 8229 Magyarország
62.900.000 Ft

Leírás

 

Eladó Nádtetős, Boltíves 200 Éves Parasztház Csopakon

Háromszor jártam itt kint ennél a háznál. Készítettem úgy 250 db fényképet, alaprajzot. Több napot töltöttem itt. Közben volt időm megismerni, volt lehetőségem megérezni a hangulatát. Ma már úgy jövök hozzá, mintha egy régi baráthoz jönnék. Megszerettem ezt a házat. 200 éve áll itt a falu szélén, mint egy szikla Csopak köves domboldalában. Különleges ház ez, tekintélyt, tiszteletet parancsoló. Van múltja, de bizonyosan van jövője is.

Megközelítés

Csopak, Paloznaki út 21. Balatonfüredről érkezem. Mielőtt elindultam fontolgattam melyik úton jöjjek. A 71-es-73-as út talán a gyorsabb, Arácson keresztül pedig szebb és rövidebb az út, Füred és Csopak itt szinte már összenőtt. Bárhonnan jőve is 5 perc elég az út megtételéhez. Mindkét út jó minőségű aszfaltozott, hó esetén takarított, karban tartott.

Környék

Csopak belterületen vagyok. Pár perc sétával elérhetem a Polgármesteri Hivatalt, a Postát, a Salvator Gyógyszertárat, az Orvosi rendelőt, buszmegállókat, szükség esetén a Lukács autószervizt, a kertből látom a Református Templom óvón a falu fölé emelkedő tornyát. Hamar elérhetek a Szomszéd Kertje vendéglőhöz, de nincsen messze a Malom Csárda és a Kerekedi Csárda sem. Csopak méltán híres borait kóstolhatom meg a közeli Jásdi borteraszon vagy a Szent Donát Borkúriában. A Füredi úton perceken belül Balatonfüreden, Balatonarácson, a kedves kis Arácson lehetek. Kerékpárral közlekedve is pár perc alatt elérhetem Csopak vagy Balatonfüred a nyaralók számára érdekes és fontos helyeit.

Telek

A telek nem nagy, 439 m2. Bokrokkal, néhány fával és egy kis füves területtel tették hangulatossá, és még maradt hely az autó számára beállni is. Ritka és értékes Csopakon az autó beállási lehetőség, sok itteni autós kénytelen a külön erre a célra kialakított közparkolóban hagyni az autóját éjszakára.

Közművek

Víz, villany, gáz, csatorna. Minden adott és a házba bevezetve.

Ház

Az épület kb. 200 éves. Nagyszerű épület, remek példája a nádtetős parasztháznak. Építtetője bizonyosan nagyon jó módú ember lehetett, 200 évvel ezelőtt egy ilyen ház megépítésének lehetősége keveseknek adatott meg. A 80 cm vastag kőből felhúzott főfalak, mint egy vár, erősek és szilárdak, a 200 év terhe meg sem látszik rajtuk. Sugárzik belőlük, hogy akár még 200 évig is képesek lehetnek biztos hajlékot adni az itt lakóknak. Az épület állapota remek, nyoma sincs süllyedésnek, vizesedésnek. A művészi szinten megvalósított boltíves belső terei tágasak, sajátos hangulatot árasztanak. Érezhető, szinte megfogható az 1800-as éves hangulata. Ez az épület építészeti remekmű. Igazi ritkaság.

A ház az elmúlt 10 évben kívül-belül folyamatosan lett felújítva, mai igényeknek megfelelővé átalakítva, szépítgetve. A régi ajtók / ablakok stílusában a házhoz tökéletesen illeszkedő – jó minőségű és jó hőszigetelő tulajdonságú – fa nyílászárókkal lettek kicserélve. A fűtésről és a meleg vízről gázkazán gondoskodik, a fürdőszobában padlófűtéssel, a többi helyiségben radiátorokkal.

A bejárati ajtón belépve az étkező/nappali helyiségben vagyok. A tágas teret egy gyönyörű cserépkályha osztja ketté. Balra haladva belépek a nagyobbik szobába, ahol megcsodálhatom a különlegesen szép kialakítású boltíves teret. A étkező / nappali helyiségből jobbra belépek a jelenlegi kialakításában konyha / háló helyiségbe. A helyiség sajátos, egyedi hangulatát a fugázott kőfal adja. E fölött a helyiség fölött a tetőtér beépíthető és ezzel egy további lakószoba kialakítható.

Igen, ez egy nagyszerű ház! Minél többször látogatom meg, annál jobban tisztelem, szeretem, annál mélyebbé válik a barátságom iránta.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Lakóháznak 

Ez egy lakóház. Annak lett szánva valaha és annak is alkalmas jelenlegi állapotában is. Alkalmas lehet egyedülálló vagy idősebb pár számára kényelmes otthont adni. A tetőtéri szoba kialakításával azonban többtagú család számára is alkalmassá tehető. Ha fontolgatja, hogy a Balaton partján szeretne élni, ez a ház az új otthona lehet.

2. Nyaralónak 

Hétvégéket, hosszú hétvégéket is itt tudja tölteni, Csopak az autópályáról viszonylag gyorsan elérhető. A nyári hónapokat pedig, ahogy szabad ideje engedi, családjával itt töltheti.

3. Vendégháznak 

A ház – kialakításának, elrendezésének és elhelyezkedésének köszönhetően – néhány fő fogadására – kiválóan alkalmas felső kategóriás vendégházzá tehető. Tekintve, hogy a maga nemében ritkaság, alkalmas igényes vendégek fogadására és ezért a szezonban bizonyára jelentős bevételt képes hozni. Közismert, hogy Balatonfüreden és környékén a szezon kezdetére minden kiadó szobahely elkel. Ha üzleti lehetőséget keres, ez a ház kiváló arra.

Kedves érdeklődő! Ha bármelyik az Ön lehetősége, Ne habozzon, hívjon!

Kód: csopdut

További Csopak környéki ingatlanaink megtekintéséhez kattintson ide!

Csopak történeteTerülete az őskor óta lakott, ennek legkorábbi tanúi rézkori régészeti leletek. A Kőkoporsó-dombon a római korból származó pincék és villaépületek romjait tárták fel, de a Nosztori-völgyben is több római villa állhatott. Ebből a korból származik a falun áthúzódó római út is. A honfoglalás korában három falu jött létre a mai község területén: a jelenlegi központ helyén volt Csopak, tőle északra, a Nosztori-völgyben Nosztre, a jelenlegi vasútvonal feletti részen pedig Kövesd helyezkedett el. Utóbbi Balatonkövesd néven egészen 1940-ig önálló község volt. [Nem tévesztendő össze az Aszófő melletti Kövesd településsel, amely a török hódoltság idején elpusztult.]

 • Utca: Paloznaki u. 21
 • Város: Csopak
 • Megye: Veszpém Megye
 • Irányítószám: 8229
 • Ország: Magyarország

Részletek

Frissítve augusztus 7, 2020 - 9:14 de.

 • Ingatlan kód: csopdut
 • Ár: 62.900.000 Ft
 • Lakóterület: 98 m²
 • Telek terület: 439 m²
 • Szoba: 2
 • Fürdőszoba: 1
 • Építés/Felújítás Éve: 2010
 • Ingatlan Típus: Családi ház, Társasház, Sorház
 • Ingatlan Státusz: Eladó

Szintenkénti leírás és alaprajz (ha kaptunk)

Földszint

 • Lakóterület: 98 m2
 • Szoba: 2
 • Fürdőszoba: 1

Videó

Megtekintési Időpont Kérése

Az Ön Adatai

Nincs Értékelés ( 0 ennyiből 5 )