fbpx

Ingatlanok Összehasonlítása

Ház az Erdő Mélyén, Pécselyen

Pécsely, 8245 Magyarország
64.900.000 Ft

Leírás

Panorámával a hegyekre, erdőre, kicsit a Balatonra is, 6.661 m2-es telken eladó 4 szobás ház az erdő mélyén Pécsely külterületén

Megközelítés

Elismerem: ezt kicsit túlaggódtam!” – gondoltam, miközben sétáltam felfelé az erdei úton. Ismerős vagyok itt, ismerős a környék, ez az út, nem először járok erre. Úgy két éve egy “mesebeli házat” és egy kisbirtokot is árultunk itt a közelben, emiatt jó-párszor jártam már erre, megtettem ezt az utat. Mindig élmény volt, mindig szép volt, kint a természetben, kicsit távolabb a civilizációtól, az ember keze munkájának nyomát többnyire már csak a murvás útról tapasztalva. Akkor azonban az út rosszabb állapotban volt, nem elsősorban városi utakra tervezett autóval volt akkor ajánlatos ide feljönni; a magasabb építésű, a 4 kerékmeghajtású, esetleg terepjáró volt a javasolt. Azóta az utat felújították, bármilyen – ha lehet magasabb építésű –  autóval jól járható.

Ezt kicsit túlaggódtam” – állapítom meg magamban, és ezért most gyalog jövök felfelé, és egyáltalán nem bánom. Élvezem a szeptember eleji ragyogó napsütést, a kristálytiszta levegőt, a fenyőerdőt, az illatát, érzem gomba is terem ott, és az erdő sűrűjében bizonyosan lapul egy nyúl, egy őz, talán egy róka. Eltéveszthetetlen illatok, eltéveszthetetlen érzések. Gyerekkorom Mátrában töltött nyarai emlékeit élem újra, idézik fel ezek az illatok: a természet felfedezésének, a természet megismerésének varázsát.

Környék, Panoráma

Megérkezem. A Balaton felvidéken, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kellős közepén állok, 5 falu között szinte a hegytetőn. Ahogy körbe tekintek mindenfelé az erdőt látom, de a lombok között a távolban előtűnik Pécsely templomtornya, és bizony látom a Balatont, a “szeretett” Balatont. Közel s távol sehol egy lélek, egymagam vagyok a háborítatlan természetben. Ahogy körbe járom, ismerkedek a területtel a szarvasok bőgése adja hozzá a zenét, nem is emlékszem már, mikor voltam utoljára olyan szerencsés, hogy hallhattam. Szép itt. Hálás vagyok, hogy itt lehetek.

Telek

Remek ez a telek. 6.661 m2, talán már gazdálkodásra is elegendő ez a méret. Téglalap formájú, a hosszabb oldala szinte pontosan Dél-Nyugat irányba néz. Szép napsütötte. Alkalmas lehet szőlő termesztésre, ezt bizonyítják a megvénült, de még mindig élni vágyó szőlő tőkék szerte a telken. A terület egyrészt körbe van kerítve, nagyobbik részt természetes határai vannak.

Besorolása: Má-2 külterületi mezőgazdasági terület, művelési ága: Legelő. Az épület gazdasági épület besorolású.

Beépítési szabályok:

1. Legnagyobb megengedett beépítési százalék: 1 %, maximum 500 m2, minimum 5 ha telekméret esetén. Új épület tehát itt a telken nem építhető, azonban a már meglévő épület felújítható.

2. Legnagyobb megengedett építménymagasság: 4,5 m.

Közművek

Villany bevezetve, víz fúrt kútból. Ez manapság már minden igényhez elég.

Ház

Hétvégi háznak szánták, ma már felújításra szorul. 3 szintes, elég nagy teret adva akár egy többtagú család számára a hétvégéi kényelmes itt töltéséhez.

A pince szinten egy nagy helyiség található, melyet jelenleg tárolónak használnak, ugyanitt egy zuhanyzófülkés fürdőszoba is kialakításra került.

A földszinten egy nagy nappali, konyha és kamra-pince épült.

A tetőtérben 3 hálószoba, fürdőszoba és egy közös helyiség adja a teret a pihenéshez.

Az épület mindhárom szintje belső csigalépcsőn járható.

Az épület stílusát jellegzetesen meghatározza a nádtető, valamint a földszinti külső tornác. Illik ide, illik ide a tájba.

Összességében egy stílusos, jól élhető, jól lakható ház valósult itt meg. Felújításra szorul, de akár még a jelenlegi állapotában is lakható, használható.

Miért érdemes megvásárolnia?

Nyaralónak, Lakóháznak

Ez az a hely, ahol visszatérhet a természetbe, ahol hétvégéit, nyarait a tökéletes csendben, nyugalomban, békében, virágzó mezők és varázslatos erdők között, tiszta levegőn töltheti. Ahol kipihenheti a munkával zsúfolt hetét, nyaralhat, vagy akár életvitel szerűen is élhet. Ha akarja, a strandot 20 perc, Tihanyt és Balatonfüredet 25 perc, Veszprémet 30 perc alatt elérheti.

Hirtelen ránk szakad az alkony, ideje menni. Visszafordulva búcsút intek a háznak. Bárki is lesz az új lakója, bizonyosan szép időket fog itt tölteni.

Kedves potenciális Vevő! Ne habozzon, hívjon!

Kód: pcsksla

WIKIPÉDIA: A Balaton-felvidék a Balaton északi partján, nyugati-keleti irányban húzódó kiemelkedés, fennsík a Bakony és a Keszthelyi-fennsík között. A Bakonytól a veszprémnagyvázsonytapolcai törésvonal választja el.

 • Város: Pécsely
 • Megye: Veszpém Megye
 • Irányítószám: 8245
 • Városnegyed: Zádorvár
 • Ország: Magyarország

Részletek

Frissítve szeptember 29, 2022 - 11:49 de.

 • Ingatlan kód: immo_hempecs
 • Ár: 64.900.000 Ft
 • Lakóterület: 135 m²
 • Telek terület: 6661 m²
 • Szoba: 4
 • Fürdőszoba: 2
 • Építés/Felújítás Éve: 1998
 • Ingatlan Típus: Nyaraló
 • Ingatlan Státusz: Eladó

Szintenkénti leírás és alaprajz (ha kaptunk)

Pinceszint

 • Lakóterület: 31

Földszint

 • Lakóterület: 68
 • Szoba: 1

Tetőtér

 • Lakóterület: 36
 • Szoba: 3
 • Fürdőszoba: 1

Megtekintési Időpont Kérése

Az Ön Adatai

Nincs Értékelés ( 0 ennyiből 5 )