fbpx

Ingatlanok Összehasonlítása

Kisbirtok Pécselyen

Pécsely, 8245 Magyarország
44.900.000 Ft

Leírás

Eladó balatoni panorámás 12.746 m2-es telek Pécsely külterületén

Megközelítés

“Elismerem: ezt kicsit túlaggódtam!” – gondoltam, miközben sétáltam felfelé az erdei úton. Ismerős vagyok itt, ismerős a környék, ez az út, nem először járok erre. Úgy két éve egy “mesebeli házat” árultunk itt a közelben, emiatt néhányszor jártam már erre, megtettem ezt az utat. Mindig élmény volt, mindig szép volt, kint a természetben, picit távolabb a civilizációtól, az ember keze munkájának nyomát többnyire már csak a murvás útról tapasztalva. Akkor azonban az út rosszabb állapotban volt, nem elsősorban városi utakra tervezett autóval volt akkor ajánlatos ide feljönni; a magasabb építésű, a 4 kerékmeghajtású, esetleg terepjáró volt a javasolt. Azóta az utat felújították, bármilyen – ha lehet magasabb építésű –  autóval jól járható.

“Ezt kicsit túlaggódtam” – állapítom meg magamban, és ezért most gyalog jövök felfelé, és egyáltalán nem bánom. Élvezem a november végi ragyogó napsütést, a kristálytiszta levegőt, a fenyőerdőt, az illatát, érzem gomba is terem ott bőséggel, és az erdő sűrűjében bizonyosan ott lapul egy nyúl, egy őz, talán egy róka. Eltéveszthetetlen illatok, eltéveszthetetlen érzések. Gyerekkorom Mátrában töltött nyarai emlékeit élem újra, idézik fel ezek az illatok: a természet felfedezésének, a természet megismerésének varázslatos érzését.

Környék, Panoráma

Megérkezem. A Balaton felvidéken, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kellős közepén állok, 5 falu között szinte a hegytetőn. Ahogy körbe tekintek a magasból, a lombok között előtűnnek Pécsely fehéren sorjázó házai, kéményeikből vékony füstcsíkok törnek az ég felé, a távolban a Balaton, jól kivehető a Tihanyi félsziget, az Apátság, Füred határát is sejtem, és semmi kétség, jól felismerhető a Füred szálloda.  Távol vagyok és mégis közel, minden pillanatban tudhatom, érezhetem a “szeretett” Balaton közelségét. Szép itt. Hálás vagyok, hogy itt lehetek.

Telek

Remek ez a telek. 12.746 m2 már egy kisbirtoknak is elegendő ez a méret. Nagyszerű a tájolása, téglalap formájú, a hosszabb oldala szinte pontosan Déli irányba a Balaton felé néz. Szép napsütötte. Egyrészt körbe van kerítve, nagyobbik részt természetes határai vannak, utak jelzik a meddig tart.

Besorolása: kertes mezőgazdasági terület, művelési ága: szántó, rét, szőlő és gazdasági épület.

Beépítési szabályok:

1. Legnagyobb megengedett beépítési százalék: 2 %, maximum 100 m2

2. Legnagyobb megengedett építménymagasság: 4,0 m

3. Beépítési mód: szabadon álló

Közművek

Vezetékes víz és villany bevezetve, a csatorna bekötve egy zárt rendszerű szennyvíz tárolóba. Ez manapság már minden igényhez elég.

Ház

Hétvégi háznak szánták, ma már felújításra szorul.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Nyaralónak, Lakóháznak

Ez az a hely, ahol visszatérhet a természetbe, ahol hétvégéit, nyarait a tökéletes csendben, nyugalomban, békében, virágzó mezők és varázslatos erdők között, tiszta levegőn töltheti. Ahol kipihenheti a munkával zsúfolt hetét, nyaralhat, vagy akár életvitel szerűen is élhet. Ha akarja, a strandot 20 perc, Tihanyt és Balatonfüredet 25 perc, Veszprémet 30 perc alatt elérheti.

2. Kisbirtok kialakítására

A terület adottságainál fogva – akár jól jövedelmező – üzleti célú birtok kialakítására is alkalmas.

Hirtelen ránk szakad az est, ideje menni. Visszafordulva búcsút intek a háznak. Bárki is lesz az új lakója, bizonyosan szép időket fog itt tölteni.

Kedves potenciális Vevő! Ha bármelyik Ön lehetősége, Ne habozzon, hívjon!

Kód: pcsksla

WIKIPÉDIA: A Balaton-felvidék a Balaton északi partján, nyugati-keleti irányban húzódó kiemelkedés, fennsík a Bakony és a Keszthelyi-fennsík között. A Bakonytól a veszprémnagyvázsonytapolcai törésvonal választja el.

 

  • Város: Pécsely
  • Megye: Veszpém Megye
  • Irányítószám: 8245
  • Ország: Magyarország

Részletek

Frissítve november 25, 2020 - 10:29 de.

  • Ingatlan kód: pcsksla
  • Ár: 44.900.000 Ft
  • Telek terület: 12746 m²
  • Ingatlan Típus: Telek - Külterületi
  • Ingatlan Státusz: Eladó

Megtekintési Időpont Kérése

Az Ön Adatai

Nincs Értékelés ( 0 ennyiből 5 )