fbpx

Panorámás Hétvégi Ház Felsőörs Határában

 • 114.000.000 Ft
Felsőörs, Magyarország
Eladó

Panorámás Hétvégi Ház Felsőörs Határában

Felsőörs, Magyarország
 • 114.000.000 Ft

Összefoglaló

 • Nyaraló
 • Ingatlan típusa
 • 2
 • Szoba
 • 1
 • Fürdőszoba
 • 58
 • 819
 • Telekterület m²

Leírás

Festői környezetben, szép panorámával a Balatonra hétvégi ház eladó Felsőörs határában

A távirányítóval kinyitom a kaput és felhajtok a gépkocsi beállóba. Megérkeztem. Felsétálva a ház teraszáról jó darabig a tájat szemlélem, a tavaszban újjászülető természetet, a fákat, bokrokat amint éppen hajtják ki leveleiket, hozzák virágaikat hogy őszre gyümölcseikben továbbadják az élet magját. Festői ez a zöldbe boruló táj. Bár még csak április van, a távolban a Balaton vízén már felfedezek pár fehér vitorlát. Tudtam, hogy szép helyre jövök, pár éve már jártam itt, mégis újra magával ragad a hely szépsége.
Balaton, csodálatos Balaton! Hálás vagyok, hogy itt lehetek!

Megközelítés
Az ingatlan közigazgatásilag Felsőörshöz tartozik, Felsőörshöz külterületén helyezkedik el. Két irányból közelíthető meg, Felsőörs felől vagy Balatonalmádi irányából. Én most Füredről a 71-es úton Almádi felől érkezem, egyrészt azért mert kedvelem Almádit és szívesen járok arra, másrészt azért, mert az ingatlan bár Felsőörshöz tartozik, Almádihoz jóval közelebb van, a település vége táblát elhagyva már meg is érkezem.
Bármelyik úton érkezem is meg, jó minőségű aszfaltozott utak vezetnek ide, nem gond ide érkezni esőben, hóban télen sem.

Környék
Felsőörs Öreghegy délkeleti dűlőjében vagyok, fölöttem a hegyoldalban és alattam a Balaton irányában is értékes termőföldek terülnek el. Ezek egy részében gazdáik maguk és családjuk számára szőlőt, gyümölcsöt, zöldségeket termesztenek, pihenik ki az elmúlt hét fáradtságát, nagyobbik részében pedig jelentős gazdaságok szőlőt termesztenek, bort készítenek. Felfelé nem messze innen helyezkedik el a Balatonfüred-Csopak Borvidék legfinomabb fehér, rozé és vörös borait termelők között számon tartott, az Olaszrizlingjéről, Szürkebarátjáról és Rosé boráról méltán ismert Szörényi pincészet. A Balaton irányába tekintve pedig hatalmas területen a majd 750 éve szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozó – 1277-ben alapított – Veszprémi Érseki Pincészetet látom.
Aki itt finom borokat szeretne kóstolni nem kell messzire mennie beszerezni.
A bevásárlás sem okoz gondot, Almádi központjába 2 perc az út autóval, ahol a Penny marketben, kicsit távolabb pedig a pár éve megnyitott jól felszerelt Aldiban minden megkapható, amire csak a hétvégére vagy nyaralásra szükség van.
Aki nem szeretne a főzés gondjával bajlódni Almádiban néhány remek étteremben szeretettel várják, pl. Liget Kávéház És Étterem, Hunguest Hotel BÁL Resort, Corner Étterem és Kávézó, Három Majom Bisztró és Pizzéria, vegetáriánusok számára pedig a Veganeeta Home, a sült-halak kedvelőinek pedig ajánlom a Jóbarátok Halsütödét.
Aki a Balatonban szeretné a nyár forróságát enyhíteni, azt Almádiban három remek strand várja: a Wesselényi strand, a Káptalanfüred Strand és a Budatava Strand.

Telek
Besorolása: Felsőörs zártkerti 819 m2 térmértékű, 1,21 Aranykorona értékű rét.

Nem is kicsi, nem is nagy. Éppen elegendő, hogy a környezetet megszépítő sok bokor és fa elférjen rajta a többi részét pedig a szárazságot a pázsitnál jobban elviselő természetes fű borítja. A kert szépsége megőrzéséről szakértő kezek ápolása gondoskodik.
A szabadban, itt a kertben ebben a festői környezetben eltöltött napok, hetek kicsiknek és nagyoknak egyaránt életüket bizonyosan szebbé, élményekben gazdagabbá teszik, életük felejthetetlen részévé válnak.

Közművek
Víz, villany bevezetve.

Ház
Az épület besorolása gazdasági épület, funkciójában azonban hétvégi ház, nyaraló.
A lakótér kettő szinten lett kialakítva. A földszint nyújtja az idejüket itt töltők számára a közös életteret a nappali-étkező helyiségben, a főzés lehetőségét a jól felszerelt konyhában és a tisztálkodás lehetőségét a fürdőszobában. A tetőtérben a pihenést lehetőségét a hálószoba adja, a kényelmet pedig a mellette kialakított kézmosó/WC fokozza. A nyári napok forróságát a helyiségekbe beépített klíma berendezések enyhítik, az őszi/téli napok hidegét pedig az elektromos fűtőtestek űzik el.
Az épület 2 – 3 személy számára ad kényelmes életteret. Amennyiben ez kevés, a vendégek a kis kerti faházban elszállásolhatók.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Hétvégi háznak, nyaralónak
Lehet-e ideálisabb hely egy párfős család számára a hétvégéket, nyarakat ebben a festői környezetben tölteni? Képzelje el milyen érzés lenne!

2. Kiadó hétvégi háznak, nyaralónak
Az elmúlt években a Balaton népszerűsége jelentősen megnövekedett, rengetegen keresik a pihenés, kikapcsolódás lehetőségét itt a Balaton partján. Az ingatlan ideális kiadó hétvégi háznak, nyaralónak. Bizonyos, hogy kiadó hétvégi házként, nyaralóként gyorsan ismertté és keresetté válna, jó bevételt hozva ezzel tulajdonosának.

3. Befektetésnek
Mai bizonytalan világunkban, a koronavírus járvány, a háború, az energia válság és a magas infláció által keltett aggodalmak miatt sokak fejében megfogalmazódik a gondolat: “Hol lehet biztonságban a pénzem?” A válasz lehet: pl. ingatlanban. Pl. egy balatoni ingatlanban.

Kedves potenciális Vevő!
Ha bármelyik a fentiek közül az Ön célja,
akkor azt itt meg tudja valósítani.
Ez egy rendkívüli és ritka lehetőség!

Ne habozzon, hívjon!

Felsőörs a VeszprémBalatonalmádi és Balatonfüred által közrezárt háromszögben fekszik, Balatonalmáditól körülbelül 5, Veszprémtől 8, Balatonfüredtől kicsit több mint 12 kilométerre. Főutcája a 7219-es út, amely sok irányváltással, de nagyjából észak-déli irányban húzódik végig a település házai között; Balatonalmádi felől ebbe torkollik bele, a község délkeleti szélén a 7218-as út.

Forrás: wikipedia

Részletek

Frissítve július 22, 2023 at 8:26 du.
 • Ár: 114.000.000 Ft
 • Lakóterület: 58 m²
 • Telekterület: 819 m²
 • Szoba: 2
 • Fürdőszoba: 1
 • Ingatlan típusa: Nyaraló
 • Ingatlan státusza: Eladó
 • Város Felsőörs

Megtekintés kérése

Ön adatai

Amennyiben azt nem jelezzük másként, a feltüntetett vételár - a beépített bútorok kivételével - az ingatlanban található berendezések és bútorok vételárát nem tartalmazza!
Az ingatlan adatait az Eladó-tól kaptuk, azok helyességét nem áll módunkban ellenőrizni!

Ingatlanok Összehasonlítása

Összehasonlítás
Táborita József
 • Táborita József
error: A tartalom szerzői jogi védett!