fbpx

Ingatlanok Összehasonlítása

Remek Porta a Bámulatos Szépségű Magas-Bakonyban, Lókúton

Lókút, Bem József u. 40, 8425 Magyarország
89.600.000 Ft

Leírás

Eladó Lókúton a Bámulatos Szépségű Magas-Bakony pici falujában
4 szobás ház, nyári konyhával, pincével, dupla garázzsal nagy telekkel

„Ez egy szép nap!” – gondolom magamban miközben vezetek uticélom Lókút felé, a már egy kis darabon megújult 8-as úton. Ragyogóan süt a nap, 12 fok van, ennél jobbat nem is kívánhatok november elején egy új ingatlan megismeréséhez.
Márkót elhagyva beérkezem a Bakonyba, szántóföldek, legelők, sűrű erdők, vadvirágos, ligetes rétek között vezet az utam.
Nyílik az őszi kikerics csodálatos színével díszítve tájat, a bokrok roskadoznak a csipkebogyótól, kökénytől, galagonyától és szedertől.
Azt hallottam, errefelé eső után számtalan ízletes gomba szedhető, messziről idecsalogatva a gombászokat. Zsákmányuk akár fejnyi nagyságú pöfeteg, félméteres őzláb, vagy több kilónyi csibegomba is lehet. Az itteni erdőkben megterem a gombák királya, a szarvasgomba is.

Városi emberként, városhoz szokott szemmel különleges élmény látnom itt a tájat, a háborítatlan természetet. Különleges élmény erre járnom. 

Megközelítés

A település kettő irányból közelíthetem meg. Északi irányból a legközelebbi nagyobb város Zirc felől, ez a 10 km-es út 10 perc alatt megtehető. Déli irányból Veszprém felől Márkón majd Hárskúton keresztül. Ez az út kb. 20 perc, tehát aki Lókúton lakva a nagyváros adta bevásárlási, sport, kulturális, egészségügyi lehetőségeket akarja elérni 20 perc alatt Veszprémben lehet. Ami Veszprém irányából a közlekedést kicsit nehezíti, az a Hárskút – Lókút közötti 5 km hosszú útszakasz állapota. Bár javítgatják, ráférne egy teljes útburkolat felújítás, de azért így is elfogadható.

A községen belül aztán már nem gond a közlekedés. A település utcáit nemrégiben felújították, kifogástalan minőségű úton érkezem a főutcán – Bem József utca – a házig.

Környék

Lókút a Magas-Bakony egyik legszebb völgyében fekszik, ugyanakkor a Bakony egyik legmagasabban fekvő települése. Az ó-falu az évszázadok során itt a zölddel borított hegyek között a völgyben alakult ki, így vált a völgy a település főutcájává. A majd három kilométeres főutcán a hosszú kertekben végződő porták jobbra-balra sorolva kapaszkodnak fel a hegyek oldalára. Az itt élők a kertjük végéből szerencsés időben ráláthatnak a Balatonra, és a Somogyi dombság repceföldjeire.

Ahogy körbe járom és fényképezem a területet, az óvodások rám köszönnek délelőtti sétájukból ebédelni menve. Mintha köszönteni akarná az idegent ő is, megszólal a déli harang.

Alig 400 lakosú kis sváb faluban vagyok, itt a Bakony tetején. Béke, nyugalom, biztonság van itt. Hálás vagyok, hogy itt lehetek.

Telek

A telek kettő helyrajzi számon összesen 3.410 m2. Ez már egy komolyabb terület, sokoldalú felhasználásra alkalmas lehet. Az úgy 20 méter széles és kicsit több, mint 170 méter hosszú terület be van kerítve, ennek kb. a felén helyezkednek el az épületek és a ház-körüli gyümölcsfák valamint füves terület. A telek másik felétől fakerítés választja el. A telek felső végéből gyönyörű kilátás nyílik a környékbeli hegyekre, mezőkre.
A telek mérete és elhelyezkedése alapján állattartásra is alkalmas lehet.

Közművek

Víz, villany bevezetve, gáz az utcában. Fontos megjegyezni, hogy a telken saját gyűrűs kút működik, szükség esetén itatásra, öntözésre alkalmazható vízdíj költsége nélkül.

Ház

“Ez egy remek porta!” – állapítom meg, mikor először meglátom az utcáról. Ez a véleményem csak tovább erősödik, mikor bentről a kertből, aztán bentről az épületekből is megismerem.

A 2 épület 4 funkciót valósít meg: 1. Lakás, 2. Garázs, 3. Nyári konyha, 4. Pince. Valamennyi funkciót jól átgondoltan, jól megtervezetten, és igényesen kivitelezve.

1. Lakás: Az épület 2003-as tervek alapján lett felújítva és kibővítve. Az akkori munkák eredményeképpen nyerte el mai formáját.
A földszint – 74 m2 – teret ad a konyhának, a fürdőszobának, nappalinak és hálószobának. Ez tökéletesen elég egy egyedülálló személy vagy idősebb pár számára, az emeletre fel sem kell menniük. Minden helyiség tágas és praktikus.
A tetőtérben – nettó 39 m2 – 2 tágas hálószoba és 1 fürdőszoba épült, alkalmas 4 vendég vagy rokonság fogadására és elhelyezésére.
A lakóterületet esztétikusan és hangulatosan egészíti ki a tornác és terasz 25 m2-es területe.

2. Garázs

Az épület bővítésével alakult ki a nagyméretű – 51 m2 – dupla garázs, ami – ha a mai gépkocsi árakat figyelembe vesszük valamint azt, hogy ilyen környezetben nyest, menyét, stb. egyéb állat gyakran előfordul és képes kárt okozni az értékes gépkocsikban – kincset érhet. Amennyiben gépkocsi tárolására nincs szükség, egyéb tárolási célra is kiválóan alkalmas lehet. További tárolás lehetséges a garázs padlásterében.

3. Nyári konyha

A 16 m2-es helyiség nevének megfelelően nyáron sokoldalúan használható, télen alkalmas tárolásra.

4. Pince

Ez egy klasszikus boltíves gyönyörű 10 m2 nagyságú pince. Csak hordók vagy borosüvegek kellenek bele.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Tartós itt lakásra

Ha fontolgatja, hogy életmódot vált, ha már elege van a nagyváros nyűgjeiből, elege van a reggeli és esti dugókból, elege van a rossz levegőből, elege van a tömegből a túlzsúfoltságból, akkor ez egy remek lehetőség a változtatásra. Ide költözhet, távol a világ zajától itt nyugalomra találhat.

2. Hétvégi háznak, nyaralónak

Hétvégéket, hosszú hétvégéket is itt tudja tölteni. A nyári hónapokat pedig, ahogy szabad ideje engedi, családjával itt töltheti. A 3 hálószoba lehetővé teszi népesebb családja elhelyezését is.
Ha távol szeretne lenni a világ zajától, akkor itt remekül fogja érezni magát.

3. Kiadó vendégháznak

A sokak számára keresettek az ilyen típusú ingatlanok. A rendkívüli mértékben megnövekedett belföldi turizmus által generált igények kielégítésével ez a ház jelentős bevételhez juttathatja.

4. Befektetésnek
Mai bizonytalan világunkban, a koronavírus járvány, a háború, az energia válság és a magas infláció által keltett aggodalmak miatt sokak fejében megfogalmazódik a gondolat: “Hol lehet biztonságban a pénzem?”  A válasz lehet: pl. ingatlanban. Pl. egy balatoni luxus ingatlanban.

Kedves potenciális Vevő!
Ha bármelyik a fentiek közül az Ön célja,
akkor azt itt meg tudja valósítani.
Ez egy rendkívüli és ritka lehetőség!

Ne habozzon, hívjon!

 • Utca: Bem József u. 40
 • Város: Lókút
 • Megye: Veszpém Megye
 • Irányítószám: 8425
 • Ország: Magyarország

Részletek

Frissítve november 24, 2022 - 7:58 du.

 • Ingatlan kód: loksae
 • Ár: 89.600.000 Ft
 • Lakóterület: 174 m²
 • Telek terület: 3410 m²
 • Szoba: 4
 • Fürdőszoba: 2
 • Garázs: 2
 • Garázs mérete: 51
 • Ingatlan Típus: Családi ház, Társasház, Sorház
 • Ingatlan Státusz: Eladó

Szintenkénti leírás és alaprajz (ha kaptunk)

Földszint

 • Lakóterület: 127
 • Szoba: 2
 • Fürdőszoba: 1

Tetőtér

 • Lakóterület: 39
 • Szoba: 2

Megtekintési Időpont Kérése

Az Ön Adatai

Nincs Értékelés ( 0 ennyiből 5 )