Rusztikus ház a “Kíváló falumegújítok…”

 • 68.500.000 Ft
Kiemelt Eladó
Nagyvázsony, Magyarország
Kiemelt Eladó

Rusztikus ház a “Kíváló falumegújítok…”

Nagyvázsony, Magyarország
 • 68.500.000 Ft

Összefoglaló

 • Ház
 • Ingatlan típusa
 • 3
 • Szoba
 • 1
 • Fürdőszoba
 • 90
 • 900
 • Telekterület m²
 • 2019
 • Építés éve

Leírás

Eladó Rusztikus ház a “Kíváló falumegújítok” fődíjas településén, Nagyvázsonyban

Eladó 3 szobás, fürdőszobás lakóház a falu szélén,
mesébe illő környezetben a vidéki élet szerelmeseinek

Megközelítés
Nagyvázsonyban vagyok, pontosabban annak a valaha önálló településként létezett Nemesleányfalu részében. Balatonfüred felől a Balaton-felvidék kis településeit összekötő utakon érek ide kb. 25 perces autózással, de Veszprémből vagy Tapolcáról is szinte pontosan ugyanennyi az ide vezető út. Jártam már itt, van vagy 5 éve is már, és most örömmel állapítom meg, hogy a felújításnak köszönhetően milyen kifogástalan az országút minősége, szinte alig kell az útra figyelni vezetés közben, gyönyörködhetek az ősz pompázó színeibe öltözött tájban. Az út mindkét oldalán szépen megművelt szántókat, mezőket látok, – elismerés és tisztelet érte a földműveseknek – és a távolban a Kab-hegy tornya emelkedik a magasba előttem és mutatja az utat, mint a tengeren a világítótorony a kikötőbe igyekvő hajóknak. Bár városi ember vagyok, megérint a táj, a természet szépsége.

Környék
Nemesleányfalu több, mint ezer éve ismert és lakott település, a XV. század óta Leányfalu, majd az itt élő nemes származású lakói miatt Nemesleányfalu néven említik a korabeli írásos krónikák. Mint oly sok más magyar település, a török hódoltság alatt elpusztult, de a XVIII. században német telepesek újraépítették, akik betelepítésüktől fogva őrizték és ápolták kultúrájukat, a mindennapjaikat megszínező hagyományaikat és sajátos nyelvjárásukat. A “német vonal” a mai napig megmaradt, ma is számos házban – elsősorban nyaranta -német tulajdonosok laknak, de vannak más európai országokból származó itt élők is.
Néhány utca csak a településrész, akár gyalog is bejárható – és érdemes is – mindenütt szép új építésű vagy a régit a hagyományaiban megőrző, kiválóan felújított házakat látok, mindenfelé rend, tisztaság, ápolt kertek, csend, nyugalom, kedvesség, barátságosság. Bár idegen vagyok, ismerősként köszöntenek az itteniek, behívnak, megmutatják a házukat.
A múlt hagyományainak megőrzése, ugyanakkor a jelen és a jövő építése a település lakói és a vezetés számára is kiemelten fontos, ennek érdekében elvégzett munkájukért 2017-ben Nagyvázsony megkapta a Magyarországi Falumegújítási-díjat a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért és Nagyvázsony egyedüliként a Magyar Építőművészek Szövetségének különdíjában is részesült.
Ugyan kicsi a település mégis minden fontos megtalálható itt, ami csak kellhet a hétköznapokban. Pár perc autóval több élelmiszerbolt, húsbolt, óvoda, Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, gyógyszertár, önkormányzat, posta, étterem, cukrászda, közösségi ház. Ami pedig itt nem kapható meg, az 15-20 perces autózással Veszprémben vagy Tapolcán bizonyosan igen.

Telek
Itt állok bent a telken, 900 m2, nem is nagy, de nem is kicsi. Kényelmesen elfér rajta a ház és marad hely 2-3 gépkocsi beállásához, egy kis kerti faházhoz és kerti szerszámos házhoz is. A ház előtt maradt még hely egy 6 m2-es fedett tornácnak és egy 36 m2-es terasznak, melyek a tavaszi-nyári-őszi évszakokban jelentősen megnövelik az itt lakók életterét.
A telek minden irányból be van kerítve, bár a kerítés inkább csak szimbolikus, a határokat jelzi, nagy itt a közbiztonság, nem fordul elő bűncselekmény.

Közművek
Víz, csatorna, villany, gáz bevezetve.

Ház
Az épület ragyogó példája a rusztikus házaknak. Kívül-belül.
Jellemzi a természetes anyagok használata, a növények, virágok jelenléte a mintákban, formákban, a kovácsoltvas elemek alkalmazása, és a kandalló.
A falak fehérre meszeltek kívül és belül egyaránt. A beltérben a mennyezet fagerendás. A belső nyílászárók tömör-fából készültek, amelyek színében erősen kontrasztosak a falakkal.
Díszítő- vagy burkolóelemként belül burkolókövet, kívül térkövet használtak. A bútorok vaskos, tömör-fa szekrények, komódok. Nincs sok bútor, ellenben abba a kevésbe igen sok minden fér. A lakástextilek anyaga pamut, gyapjú vagy lenvászon.
A dísztárgyak használati tárgyak is: különböző méretű és vastagságú fakanalak, tányérok, terítők népi motívumokkal, kézzel díszítve. A dekoráció régi képek formájában mutatkozik csak meg: festett vagy nyomtatott kép a család tagjairól vagy egészéről. A világítás is különleges: festett lámpaburák jellemzők, vagy a petróleumlámpához hasonlító régi fém lámpák.


Ez nem pusztán csak egy stílus, ez egy életérzés! Méghozzá egy nagyon különleges életérzés.


A ház egyszintes, tetőtere szükség esetén beépíthető. Lakóterülete 68 m2, a tágas nappali, a kettő hálószoba és a fürdőszoba kényelmes életteret ad 2-3 fős család számára tartós itt élésre vagy csak nyaranta. A tavaszi-őszi átmeneti idők hűvösét a kandalló, a tél hidegét a gázkazánnal fűtött padlófűtés és radiátorok űzik el.
A település legszélső utcájában helyezkedik el, szomszédai alig vannak, kiválóan alkalmas azok számára akik a csendet, nyugalmat, az alkotói magányt keresik.

Összefoglalva elmondhatom, hogy ez egy stílusos ház egy elragadóan szép helyen,
jó életminőséget és további lehetőségeket nyújtva lakóinak.

Kedves potenciális Vevő!
Ez egy remek és ritka lehetőség! Itt nem egy házat, hanem egy életérzést vásárolhat meg!

Ne habozzon, hívjon!

Részletek

Frissítve december 2, 2023 at 2:14 du.
 • Ár: 68.500.000 Ft
 • Lakóterület: 90 m²
 • Telekterület: 900 m²
 • Szoba: 3
 • Fürdőszoba: 1
 • Építés éve: 2019
 • Ingatlan típusa: Ház
 • Ingatlan státusza: Eladó
 • Város Nagyvázsony
 • Irányítószám 8291

Alaprajzok

image

Szint leírása:

Nappali-Étkező: 36,3 m2
Szoba: 5,9 m2
Szoba: 12,9 m2
Konyha: 3,7 m2
Kamra: 5,1 m2
Fürdőszoba: 5,1 m2

Lakóterület összesen: 69 m2

Tornác: 6 m2
Nyitott terasz: 36 m2

Alapterület félterasszal: 89,33 m2

Video

Megtekintés kérése

Ön adatai

Amennyiben azt nem jelezzük másként, a feltüntetett vételár - a beépített bútorok kivételével - az ingatlanban található berendezések és bútorok vételárát nem tartalmazza!
Az ingatlan adatait az Eladó-tól kaptuk, azok helyességét nem áll módunkban ellenőrizni!

Ingatlanok Összehasonlítása

Összehasonlítás
Táborita József
 • Táborita József
error: A tartalom szerzői jogi védett!