fbpx

Távol a világ zajától, ház Szepezden

 • 103.300.000 Ft
Kiemelt Eladó
8252 Balatonszepezd, Napsugár utca, Balatonfüredi járás, Veszprém vármegye,
Kiemelt Eladó

Távol a világ zajától, ház Szepezden

8252 Balatonszepezd, Napsugár utca, Balatonfüredi járás, Veszprém vármegye,
 • 103.300.000 Ft

Összefoglaló

 • Nyaraló
 • Ingatlan típusa
 • 3
 • Szoba
 • 1
 • Fürdőszoba
 • 113
 • 2277
 • Telekterület m²

Leírás

Meseszép panorámával a tóra, távol a világ zajától, ház eladó Szepezden

Megvallom ritkán járok Szepezden. Nem mintha nem lenne kedves számomra, hiszen gyerekkorom emlékei között ott rejtőzik Szepezd, mint az egyik klasszikus balatoni fürdőváros. Amiért igazából ritkán járok erre az az, hogy az időm nagy részét leköti Füred, Füred, mint az északi part fővárosa és környéke a pezsgő világával és ingatlanosként számos és sokrétű feladataival.

Most azonban örülök, hogy itt lehetek. Már mikor leparkolok a vasútállomás parkolójában megállapítom, hogy egy másik világba érkeztem. Bár a Balaton partján vagyok, itt mégis egy kisváros lelassult, emberibb, barátságosabb, nyugodtabb világába érkezem. Ahogy végigsétálok a strandon a horgászok barátságosan intenek, egyikük elmeséli, hogy Tapolcáról jött vonattal reggel 5-kor, hamarosan indul is haza, boldogan mutatja a “zsákmányt”, szép nagy pontyokat, keszegeket.

Felsétálok a templomhoz, egy percre leülök előtte egy padra, érzem, szinte megfogható a nyugalom, itt békére találhat a felzaklatott lélek.  Végig sétálok a panoráma sétányon, nézem a megunhatatlan és mindig más balatoni tájat, ismerősként köszönnek rám a szembejövő helybéliek.

Békés itt, hálás vagyok, hogy itt lehetek. Távol vagyok a világ zajától.

Megközelítés
Autóval 6 perc az út a házhoz én mégis inkább gyalog megyek, 15 perc alatt fel is érek. Nem bánom, mert jól esett a séta és közben megismerhettem a környéket. Útban felfelé szépen karbantartott nyaralókat, néha egy-egy lakóházat látok, az utak, utcák is rendben vannak, végig aszfaltozott út vezet, itt bizonyosan sem esőben sem hóban nem gond feljutni.

Telek
2277 m2 a telek, ez már egy komoly terület, mezőgazdasági művelésre alkalmas. Bár nem kötelező a művelése – művelési ágból ki van véve – szépen termő szőlő van rajta. Szakértő kezek ápolják, gondoskodnak róla, amit bő terméssel hálál meg. Éppen túl vagyunk a szüreten. A telek minden oldalról be van kerítve, bár a kerítés itt inkább csak szimbolikus jelentőségű, biztonságos a környék, bűncselekmény errefelé nem  történik.

Közművek
Víz, villany bevezetve. Ez elég a jelenkori komfortos élethez.

Környék
A közvetlen szomszédságban mindenütt MK-C1 szőlőkataszter szerinti I. osztályú kertes mezőgazdasági területek vannak, melyeket tulajdonosaik művelnek, vagy éppen új szőlőt telepítenek, rendben tartanak. Ezeken túl északi irányban kezdődik az erdő, mely közigazgatásilag már Zánkához tartozik.

Előttünk pedig a Balaton, meseszép panorámával Tihanytól Balatonfenyvesig.

Ház
Az épület “Gazdasági épület” besorolású. Alkalmas hétvégi háznak, de a szükséges átalakítások után télen is lakható.

A 113 m2 nettó összes alapterület tartalmazza a lakórészt (63 m2), a 3 teraszt (58 m2) és a pincét (29 m2). A lakórészben a 3 szoba, a fürdőszoba és konyha kiegészülve a három terasszal valamit a pincével rendkívül hangulatos életteret ad 4-5 tagú család számára.

Igény esetén a tetőtér további szobák kialakításához beépíthető.

Elvégeztem a munkát. Készítettem kb. 150 db fotót, körbe jártam a telket, levettem a méreteket az alaprajzhoz. Úgy vélem elég jól megismertem a házat, a szőlőt.

Mielőtt indulnék hosszan elidőzök a teraszon és nézem a távolban a tavon sikló fehér vitorlákat. Balaton, csodálatos Balaton. Gondolatban hallom Mozart zongora szonátája hangjait. Béke van a lelkemben. 

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Tartós itt lakásra
Ha fontolgatja, hogy életmódot vált, ha már elege van a nagyváros nyűgjeiből, elege van a reggeli és esti dugókból, elege van a rossz levegőből, elege van a tömegből a túlzsúfoltságból, akkor ez egy remek lehetőség a változtatásra. Ide költözhet, távol a világ zajától itt nyugalomra találhat.

2. Nyaralónak
Hétvégéket, hosszú hétvégéket is itt tudja tölteni. A nyári hónapokat pedig, ahogy szabad ideje engedi, családjával itt töltheti. A 3 hálószoba lehetővé teszi népesebb családja elhelyezését is.
Ha vágyik a Balaton közelségére, de távol szeretne lenni a világ zajától, akkor itt remekül fogja érezni magát.

3. Kiadó nyaralónak
A szezonban, de még a szezonon kívül is sokak számára keresettek az ilyen típusú ingatlanok. A rendkívüli mértékben megnövekedett belföldi turizmus által generált igények kielégítésével ez a ház jelentős bevételhez juttathatja.

4. Befektetésnek
Mai bizonytalan világunkban, a koronavírus járvány, a háború, az energia válság és a magas infláció által keltett aggodalmak miatt sokak fejében megfogalmazódik a gondolat: “Hol lehet biztonságban a pénzem?”  A válasz lehet: pl. ingatlanban. Pl. egy balatoni ingatlanban.

Kedves potenciális Vevő!
Ha bármelyik a fentiek közül az Ön célja,
akkor azt itt meg tudja valósítani.
Ez egy rendkívüli és ritka lehetőség!
Ne habozzon, hívjon!

Részletek

Frissítve augusztus 21, 2023 at 4:59 du.
 • Ár: 103.300.000 Ft
 • Lakóterület: 113 m²
 • Telekterület: 2277 m²
 • Szoba: 3
 • Fürdőszoba: 1
 • Ingatlan típusa: Nyaraló
 • Ingatlan státusza: Eladó
 • Város Balatonszepezd
 • Irányítószám 8252

Alaprajzok

image

Szint leírása:

Megtekintés kérése

Ön adatai

Amennyiben azt nem jelezzük másként, a feltüntetett vételár - a beépített bútorok kivételével - az ingatlanban található berendezések és bútorok vételárát nem tartalmazza!
Az ingatlan adatait az Eladó-tól kaptuk, azok helyességét nem áll módunkban ellenőrizni!

Ingatlanok Összehasonlítása

Összehasonlítás
Táborita József
 • Táborita József
error: A tartalom szerzői jogi védett!