fbpx

Ingatlanok Összehasonlítása

Új építésű Luxusház Paloznakon

Paloznak, Rákóczi u. 26, 8229 Magyarország
249.000.000 Ft

Leírás

Eladó 5 szobás Új építésű Luxus lakóház Paloznakon

Utam gyakran vezet Füredről Alsóörs felé. Ahogy haladok a 71-es úton mindig felnézek a Bakony lankás lejtőin Csopak és Lovas között elterülő pici kis falucska, Paloznak irányába, látom a pár tucat házat és a föléjük óvón emelkedő Árpád-kori katolikus templomot.

Bár városi ember vagyok, a Balaton parti kis települések hangulata sajátos benyomást tesz rám. Paloznak, ez a kis északi parti falucska különösen kedves a számomra. Csupán pár száz fős falu, mégis országos sőt nemzetközi hírnévre tett szert az elmúlt évtizedekben. 

Országos hírét a “Hild-díjas falu” cím megszerzésének, nemzetközi hírét pedig a Jazz Piknik most már évtizedes hagyományának köszönheti. A rendkívüli mértékben megnövekedett népszerűsége vonzza a hazai és külföldi turistákat, az itt nyaralni vagy akár letelepedni vágyókat. És mégis, mindezek ellenére meg tudta őrizni érintetlen szépségét, falusias tiszta báját.

Megközelítés

Paloznak méltó a megszerzett “Hild-díjas falu” címéhez. A település fejlesztés, rendezés mindenfelé a faluban tapasztalható, látható. Itt a Rákóczi út 21.-ben is. Megnéztem a Google street view-t, amikor itt járt a térképező autó még murvával burkolt volt az út és csak üres telkek sorakoztak erre. Most, ahogy állok a ház előtt aszfaltozott utak vezetnek ide mindkét irányból, és a korábban üres telkeken szép, a tájba és Paloznak hagyományaihoz illő házak épültek.

Környék

Ez a falu lakott területe széle. Körös-körül új építésű lakóházak, nyaralók, ápolt gondozott kertek.

Kelet irányban gyümölcsösök, szőlő birtokok húzódnak, ebbe az irányba a falu már vélhetőleg nem fog terjeszkedni, beépítése nem várható.

Csend, nyugalom, biztonság, tiszta levegő.

Telek

A telek kicsit több, mint 1000 m2. A ház kényelmesen elfér rajta és bőven maradt hely a zöld területnek, pázsitnak és bokroknak. Még akár fák és további bokrok ültetésére is van hely.

Közművek

Víz, villany, csatorna természetesen bevezetve. Gáz nincs, de nincs is rá szükség, a fűtésről-hűtésről és a meleg vízről hőszivattyús rendszer gondoskodik.

Ház

A ház szinte új, alig laktak még benne. Jól átgondolt a tervezése, 4-5 tagú család kényelmes életvitelét biztosítja. Az alsó szint az ottani hálószobával és annak fürdőszobájával 2 fő számára – fiatal vagy idős pár – az emelet használata nélkül is lehetővé teszi az itt lakást. Az emeleti 2 hálószoba pedig a további családtagok vagy vendégek számára nyújt elhelyezést. A földszint hatalmas étkező és nappali nagyobb társaságok fogadását, családi események rendezését teszi lehetővé. Az itt lakók életterét tavasztól az ősz végéig az óriási terasz és az ellenáramoltatott vizű medence növeli és teszi még élvezetesebbé.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Lakóháznak

Az épület lakóháznak épült, jelenlegi tulajdonosa is itt lakik. Ha vágyik a Balaton közelségére pár perc alatt kerékpárral a csopaki vagy alsóörsi strandon lehet, ha vágyik a csendre, nyugalomra, tiszta levegőre, itt megtalálja. Itt tudhat távolról is dolgozni, de ha kell az autópályán gyorsan akár még a budapesti munkahelyére is eljuthat.

2. Nyaralónak

Hétvégeken és a szezonban nyaralónak is használhatja vagy a szezonban a családja itt élhet és hétvégeken együtt tud velük lenni itt a Balatonon. Öntől függ.

3. Luxus bérelhető háznak

Találkozunk ilyen igénnyel is. Előfordul, hogy akár több éves bérletre keresnek ilyen luxus színvonalú házat. Biztonságos ingatlan befektetés és a kiadásából jelentős jövedelmet érhet el.

Kedves potenciális Vevő! Ha bármelyik Ön lehetősége, Ne habozzon, hívjon!

 

További Paloznak környéki ingatlanaink megtekintéséhez kattintson ide!

* A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) 1968 óta Hild János-díjjal ismeri el a településfejlesztésben, illetve a településrendezésben kiemelkedő eredményt elérő települések, illetve személyek munkáját. 1996 óta a páros években a települési, páratlanokban pedig az egyéni Hild János-díjakat adják át. (Forrás Wikipédia)

Ezt a díjat a Balaton partján elsőként Paloznak kapta meg 1998-ban.

 • Utca: Paloznak, Rákóczi u. 26
 • Város: Paloznak
 • Megye: Veszpém Megye
 • Irányítószám: 8229
 • Ország: Magyarország

Részletek

Frissítve december 28, 2020 - 5:23 du.

 • Ingatlan kód: immo-palkm
 • Ár: 249.000.000 Ft
 • Lakóterület: 198 m²
 • Telek terület: 1021 m²
 • Szoba: 5
 • Fürdőszoba: 2
 • Építés/Felújítás Éve: 2019
 • Ingatlan Típus: Családi ház, Társasház, Sorház
 • Ingatlan Státusz: Eladó

Szintenkénti leírás és alaprajz (ha kaptunk)

Földszint

 • Lakóterület: 147
 • Szoba: 3
 • Fürdőszoba: 1
Floor Plan

Szélfogó, Lépcsőház, Gardrób, WC, Háztartási helyiség, Gépészet, Konyha, Étkező, Nappali, Hálószoba, Fürdőszoba, Terasz, Medence

Emelet

 • Lakóterület: 51
 • Szoba: 2
 • Fürdőszoba: 1
Floor Plan

Lépcsőház, Dolgozó, Hálószoba, Hálószoba, WC, Fürdőszoba

Megtekintési Időpont Kérése

Az Ön Adatai

Nincs Értékelés ( 0 ennyiből 5 )