fbpx

Vízparti, Panorámás Penthouse Luxus Lakás Siófokon

Siófok, Garay János u., 8600 Magyarország
329.900.000 Ft

Leírás

Eladó közvetlen vízparton, lenyűgöző Panorámával a Balatonra, kétszintes 4 szoba 2 fürdőszobás Penthouse Luxus Lakás, Siófok Aranyparton

 

Bár több alkalommal is jártam Velencében, a legkülönlegesebb a legutóbbi utam volt. A Costa Fascinosa-val földközi tengeri körútra indultunk. Az út minden pillanata páratlan élmény volt, de talán a legfelejthetetlenebb az indulásunk volt, a kihajózásunk Velencéből. A 13 emeletes hajó legfelső szintjén álltam és néztem Velencét, a 118 sziget és milliónyi facölöp segítségével a tengerből kiemelkedő várost, a „Lagúnák királynőjét”. A magasból – magasabbról, mint a Bazilika kupolája – néztem ahogy elhaladunk a Szent Márk tér, a Szent Márk Bazilika, a Dózse palota előtt, láttam a kanyargó Grand Canal-t a város “főutcáját”, és megcsodálhattam Velence számtalan más építészeti remekét, melyekből egy olyan hangulatú város alakult ki az évszázadok során, melynek nincs párja a világon. A magasból, magasabb távlatból, magasabb perspektívából, eltávolodva a földtől, eltávolodva a hétköznapoktól tekinthettem csodálatos világunkra vehettem észre annak szépségét.

Ahogy most állok itt ennek a luxus lakásnak a teraszán, ugyanaz az érzés fog el, mint amit éreztem akkor ott a hajón Velencében. Magasabb távlatból, magasabb perspektívából, eltávolodva a hétköznapoktól tekinthetek a csodálatos Balatonunkra, vehettem észre annak szépségét. Felemelő lehet, felemelő lesz itt lakni, itt élni.

Megközelítés

A város belterületén vagyok, idáig is és itt is remek minőségű aszfaltozott utakon vezethettem, nyilván a közlekedés itt nem okoz gondot télen sem.

Környék

A kikötőtől, a Sió csatornától keletre elhelyezkedő partrész a legendás Aranypart néven ismert. A szállodák nagy része és a város szórakoztató központja, a Petőfi sétány az Aranyparton található. A sétány mentén helyezkedik el az emblematikus Plázs Siófok, a déli part leghíresebb strandja, kicsit tovább haladva keletre található a szabad strand, amely kilométereken keresztül egészen Szabadifürdőig húzódik. Ez a városrész az elmúlt évtizedekben szinte teljesen megújult, mindenfelé új építésű szállodák, panziók, éttermek, szórakozóhelyek találhatók.

Épület

Az 5087 m2-es telek kb. 25 m távolságra van a parttól, így az épületből kilépve pár lépés csupán a Balaton.

Ezen a zárt területen épült fel földszint + 5 szinten a 65 lakásos társasház. A földszinten kialakításra került 5 lakás, 16 teremgarázs parkolóhely, valamint 26 tárolóhely. A szabadban 48 felszíni parkolóhely készült. Az épület stílusa modern, a mai szem számára vonzó, minimalista, jellemzik a nagy üvegfelületek, szögletes vonalvezetés, lapostető. Funkciójában és látványában is jól szolgája feladatát és jól illik a környezetbe. 2020 decembere, 2021 januárjában lett átadva.

Lakás

Ahogy a lakásba belépek rögtön látom: itt minden a luxus minőségű életről szól, ahogy az egy penthouse lakásnál el is várható. Már az alsó szinten is érzékelem, ez egy nagyszerű lakás: ez a szint a szobával és fürdőszobájával 1-2 személy számára akár egy önálló lakrész vagy iroda, munkahely is lehet. A nagyjából keleti tájolásának köszönhetően a délelőtti órákban napsütötte, világos. A kis erkélye nyáron jól kiegészíti a szint a lakóterét.

Ahogy a belső lépcsőn felérek a felső szintre, lenyűgöz a látvány, ami fogad. Már a közlekedőből is látom a Balaton gyönyörű panorámáját. Ez az, ami miatt ez a lakás páratlan, rendkívüli: ilyen panoráma a déli parton nagyon-nagyon kevés lakásból látható. Ez a lakás egy igazi unikornis, ritka mint a fehér holló. Kilépve a 78 m2-es teraszra elismerésem tovább fokozódik, ez a panoráma lenyűgöző, belátom a keleti medencétől Tihanyig csodálaton tavunkat, a “Magyar tengert”. A teraszra a nappaliból és mindkét hálószobából is ki tudok lépni, és minden pillanatban tudom, érzem, látom: “Itt vagyok, itt a Balatonon”.

A napsütötte tágas belső terek, a hatalmas teraszok, a közvetlen vízpart, a lenyűgöző panoráma a Balatonra itt egy luxus minőségű élet lehetőségét ígéri és bizonyosan meg is fogja adni.

Parkolás

A lakáshoz megvásárolható 1 db mélygarázs parkolóhely. (A lakás vételára nem tartalmazza)

Saját medence, saját strand

Az itt lakók kizárólagos joggal használhatják a saját, feszített víztükrű medencét és szabadon használhatják a parti strandszakaszt.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Tartós itt lakásra
Ha fontolgatja, hogy életmódot vált, ha már elege van a nagyváros nyűgjeiből, elege van a reggeli és esti dugókból, elege van a rossz levegőből, elege van a tömegből a túlzsúfoltságból, akkor ez egy remek lehetőség a változtatásra. Ide költözhet, luxus környezetben lakhat itt, de ugyanakkor megtarthatja budapesti munkahelyét, az autópályán gyorsan ideér.

2. Nyaralónak
Hétvégéket, hosszú hétvégéket is itt tudja tölteni, az autópályáról gyorsan ideérhet. A nyári hónapokat pedig, ahogy szabad ideje engedi, családjával itt töltheti. A 3 hálószoba lehetővé teszi népesebb családja elhelyezését is.
Ha vágyik a Balaton közelségére, akkor itt remekül fogja érezni magát.

3. Luxus kiadó lakásnak
A szezonban, de még a szezonon kívül is sokak számára keresettek az ilyen típusú ingatlanok. A rendkívüli mértékben megnövekedett belföldi turizmus által generált igények kielégítésével ez a lakás jelentős bevételhez juttathatja.

4. Befektetésnek
Mai bizonytalan világunkban, a koronavírus járvány, a háború, az energia válság és a magas infláció által keltett aggodalmak miatt sokak fejében megfogalmazódik a gondolat: “Hol lehet biztonságban a pénzem?”  A válasz lehet: pl. ingatlanban. Pl. egy balatoni luxus ingatlanban.

Kedves potenciális Vevő! Ha bármelyik a fentiek közül az Ön célja, akkor azt itt meg tudja valósítani.
Ne habozzon, hívjon!

Ingatlan Dokumentumok

 • Utca: Garay János u.
 • Város: Siófok
 • Megye: Somogy megye
 • Irányítószám: 8600
 • Ország: Magyarország

Részletek

Frissítve augusztus 12, 2022 - 3:13 du.

 • Ingatlan kód: vppls
 • Ár: 329.900.000 Ft
 • Lakóterület: 160 m²
 • Szoba: 4
 • Fürdőszoba: 2
 • Építés/Felújítás Éve: 2021
 • Ingatlan Típus: Lakás
 • Ingatlan Státusz: Eladó

Szintenkénti leírás és alaprajz (ha kaptunk)

Alsó szint

 • Lakóterület: 37
 • Szoba: 1
 • Fürdőszoba: 1
Floor Plan

Előtér, szoba, fürdőszoba, erkély

Felső szint

 • Lakóterület: 123
 • Szoba: 3
 • Fürdőszoba: 1
Floor Plan

Közlekedő, nappali+konyha+étkező, szoba, szoba, fürdőszoba, teraszok

Megtekintési Időpont Kérése

Az Ön Adatai